Görüş Bildir

5 bin hektarlık alanda devam ede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

5 bin hektarllık alanın yandığı bölgelerde yangın söndürme çalışmaları devam etmekte. Korsika adasında 2 gün önce başlayan orman yangınlarının giderek büyüdüğü ve yaklaşık 5 bin hektarlık alanın yandığı belirtildi.

5 bin hektarlık alanda devam ede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

5 bin hektarllık alanın yandığı bölgelerde yangın söndürme çalışmaları devam etmekte.  Korsika adasında 2 gün önce başlayan orman yangınlarının giderek büyüdüğü ve yaklaşık 5 bin hektarlık alanın yandığı belirtildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki farklı bölgeler ve Korsika adasında 2 gün önce başlayan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yanan ormanlık alanların büyüklüğü 3 bin hektardan yaklaşık 5 bin hektara ulaştı.

Var bölgesindeki yangın nedeniyle 10 binden fazla kişi bölgeden tahliye edildi.

- Farklı noktalarda yeni yangınlar çıktı

Haberlere göre, yine güney bölgelerindeki farklı noktalarda bugün yeni yangınlar çıktı ve Marsilya yakınlarındaki Carro'da 400'ten fazla kişi tahliye edildi.

Bu akşam Var bölgesine gitmesi beklenen Fransa Başbakanı Edouard Philippe, yaptığı açıklamada, yangınların söndürülebilmesi için 6 söndürme uçağına 2 yeni uçağın daha eklendiğini, itfaiye ekiplerinin de sayılarının artırılacağını bildirdi.

Fransa'nın güneyindeki Vaucluse, Alpes-Maritimes ve Var bölgeleri ile Korsika adasında çıkan yangınlarda 19 kişi yaralanmıştı. Yangınlara müdahale için Avrupa Birliği'nden 2 yangın söndürme uçağı talep edilmişti.

Uzmanlar, bu yaz ve gelecek yıllarda küresel ısınma nedeniyle orman yangınlarının artacağını belirtiyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir