Görüş Bildir

5 mlyonluk 'Metamfetamin' ele geçirildi

GÜRBULAK Gümrük Kapısı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 5 milyon 603 bin TL değerinde 'metamfetamin' cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

5 mlyonluk 'Metamfetamin' ele geçirildi

İran'dan Türkiye'ye girmek üzere Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen İran plakalı bir TIR, ekipler tarafından izlemeye alındı. 15 palet halinde kompresör yükü beyan edilen araç rutin işlemlerden geçtikten sonra X-Ray'e sevk edildi. X-Ray taramasında araçta yüklü bulunan kompresörlerde yoğunluk farkı tespit edildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından arama hangarına götürülen araçta yoğunluk tespit edilen kompresörler indirilerek dedektör köpekler tarafından arama gerçekleştirildi. Köpeklerin yoğun tepki verdiği kompresörlerden birinin dış koruma tüpü kesilerek, içerisinde kaynakla sabitlenmiş hava tüpüne ulaşıldı. Sonradan eklendiği belirlenen ikinci tüpün kesilerek açılmasıyla, tüpün içinde gizlenmiş halde kilitli şeffaf poşetlere ulaşıldı. Poşetlerin içinde kristal halde bulunan maddelerden numune alınarak gerçekleştirilen ön analiz sonucu, söz konusu maddelerin 'metamfetamin' ve 'amfetamin' cinsi uyuşturucu olduğu tespit edildi.

Yapılan sayım ve tespitlerde 46 paket halinde ve toplam 46 kilogram 692 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddeye ve uyuşturucu naklinde kullanılan TIR'a el konuldu.

Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulan İran uyruklu araç sürücüsü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugüne kadar sınır kapılarında tek seferde en yüksek miktarlı metamfetamin yakalamasının sağlandığı olayda, toplam 5 milyon 603 bin TL değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi. En zararlı uyuşturucu türü olarak gösterilen 'metamfetamin' Türkiye'deki sınır kapılarında ilk olarak 2009 yılında yakalandı. 2009'dan bugüne kadar gümrük ekipleri toplam 257 kilogram 'metamfetamin' yakalaması gerçekleştirdi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi