6 Ocak 2015 Çarşamba günü okullar tatil mi? 6 Ocak hangi illerde okullar tatil! İstanbul'da okullar tatil mi?

Bir çok ilde eğitime ara verilen 5 Ocak sonrasında, öğrenciler 6 Ocak okullar tatil mi, diye gözleri Valiliklere çevirdi. Peki 6 Ocak hangi illerde okullar tatil? 6 Ocak İstanbul'da okullar tatil mi? 6 Ocak Diyarbakır, Elazığ okullar tatil mi?

6 Ocak 2015 Çarşamba günü okullar tatil mi? 6 Ocak hangi illerde okullar tatil! İstanbul'da okullar tatil mi?

Bir çok ilde eğitime ara verilen 5 Ocak sonrasında, öğrenciler 6 Ocak okullar tatil mi, diye gözleri Valiliklere çevirdi. Peki 6 Ocak hangi illerde okullar tatil? 6 Ocak İstanbul'da okullar tatil mi? 6 Ocak Diyarbakır, Elazığ okullar tatil mi?

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. Merak edilen şehirler arasında; Bitlis, Ordu, Ağrı, Kastamonu, Bayburt, Sivas, Giresun, Diyarbakır, Tunceli,Gaziantep, Bingöl, Trabzon, Batman, Nevşehir, Zonguldak, Hakkari, Hatay, Elazığ, Kırşehir,Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, adıyaman, Şırnak, Van, Yozgat, Siirt'da yarın okullar tatil mi? İşte o ayrıntılar...

Milyonlarca öğrenci şu sıralar ''Yarın Okullar Tatil mi?'', ''6 Ocak 2016 Çarşamba günü okullar tatil mi?'', ''6 Ocak'ta hangi illerdeki okullar tatil edildi?'' gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladılar.

NOT: 6 Ocak Çarşamba günü için henüz bir tatil haberi gelmiş değil. Yarın okullar tatil olup olmayacağını öğrenmek için yeni gelişmeleri haberimizden öğrenebilirsiniz...

6 Ocak 2016 Çarşamba Günü Hangi İllerde Okullar Tatil Olacak?

KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Kastamonu kent merkezinde bugün okullar tatil edilmişti. Yarın yani 6 Ocak 2016 Çarşamba günü ise Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin, Azdavay ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

SİVAS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas kent merkezi ile birlikte ilçe ve bağlı köylerde okullar tatil edildi. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugünki kar tatili kararının 6 Ocak Çarşamba günü de devam edeceği belirtildi. Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

GİRESUN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Giresun merkezi, ilçeleri ve bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile liseler bugün tatil edilmişti. Şebinkarahisar ilçesinde ise 6 Ocak Çarşamba günü okullar tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile, engelli ve gazi personel de idari izinli sayılacak.

5 OCAK SALI GÜNÜ TATİL OLAN OKULLAR!

Bitlis

Bitlis'te yoğun kar nedeniyle merkez ve köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve ulaşımda yaşanan aksamalar nedeniyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Ordu

Ordu'nun Gölköy, Gürgentepe ile Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 4 gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının bazı ilçelerde buzlanmaya yol açtığı ve yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

Olumsuz şartlar nedeniyle 5 Ocak Salı günü Gölköy, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinin tamamında ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği kaydedildi.

Ağrı

Ağrı'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile diyadin, Taşlıçay, Tutak, Hamur ve Doğubayazıt ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.

Kastamonu

 Kastamonu'nun Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt  ilçelerinde bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.  Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bayburt

 Bayburt'un Demirözü ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

Sivas

 Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime 2 gün ara verildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler, engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Giresun

 Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi.

Giresun'da ise kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, Bulancak ile Keşap ilçelerinde merkez ve köylerdeki ilkokul, ortaokul ile liselerin 5 Ocak Salı günü tatil edildiği bildirildi.

Görele ilçesinde ise köy okullarının aynı tarihte tatil edildiği ifade edilerek taşımalı sistemle merkezdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin de izinli sayılacağı kaydedildi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki bütün eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yoğunlaşarak artacağından ulaşım esnasında herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle il genelindeki özel-resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada, ayrıca, hamile ve engelli çalışanların da aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Tunceli

 Tunceli'de kent merkezi ve Çemişgezek ilçesinde tüm eğitim kurumları ile Hozat, Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Mazgirt ilçelerinde taşımalı eğitime 5 Ocak'ta bir gün ara verildi. Kent merkezindeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamileler de idari izinli sayılacak.

Gaziantep

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullarda bugün eğitime ara verildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle kamu görevlisi malul ve engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli olacağı kaydedildi.

Bingöl

 Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

Trabzon

Trabzon'un Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerindeki tüm okulların 5 Ocak Salı günü tatil edildiği belirtildi.

Batman

 Batman'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verilecek. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bugün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Nevşehir

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verilecek. Kamuda çalışan engelli ve hamileler de bugün idari izinli sayılacak.

Zonguldak

 Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Hakkari

 Hakkari'de merkez ve bağlı köyleri ile Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de idare izinli sayılacak.

Hatay

 Hatay'ın Arsuz ilçesinde Kurtbağ ve Kozaklı mahalleleri ile Samandağ ilçesine bağlı Eriklikuyu, Batıayaz, Büyükoba, Yeniköy, Seldiren, Ceylandere, Çubukçu mahallelerinde de ilk ve ortaDereli okullarda eğitime bugün ara verildiği açıklandı.

Elazığ

Elazığ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar bugün tatil edildi.

Kırşehir

 Kırşehir merkez, Kaman ve Akpınar ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Gümüşhane

 Gümüşhane'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta kent merkezi ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Türkoğlu, Nurhak, Afşin, Göksun, Elbistan, Ekinözü, Pazarcık ve Andırın ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kilis

 Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 5 Ocak'ta ara verildiği belirtildi. Kamu görevlisi hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunanlar da aynı gün idari izinli sayılacak.

Malatya

 Malatya il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilirken, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye, Karaköprü ve Siverek ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Harran Üniversitesi'nde de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Adıyaman

Adıyaman'da da kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Şırnak

Şırnak'ta etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullar bir gün tatil edildi.

Van

 Van'ın Erciş ilçesinde de Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Yozgat

 Yozgat'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullar ile Boğazlıyan, Sorgun, Saraykent, Çayıralan, Çandır, Sarıkaya ve Yenifakılı ilçelerindeki okullarda eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

Siirt

Siirt'te yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüş ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı günü ara verildiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz