7 yıl sonra barış

ŞANLIURFA'da, 'Yetimoğlu' ile 'Aldak' aileleri arasında alacak-verecek nedeniyle 7 yıl önce çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla başlayan husumet, barışla sonuçlandı.

7 yıl sonra barış

7 yıl önce alacak-verecek konusunda aralarında husumet bulunan Yetimoğlu ve Aldak aileleri arasında kavga çıktı. Silahların da kullanıldığı kavgada, Necmettin Yetimoğlu ile Hayati Yetimoğlu öldü, 1 kişi de yaralandı. İki aile arasında bu olay sonrası başlayan husumetin son bulması için kanaat önderleri Mehmet Özçelik ve Ahmet Yetimoğlu devreye girdi ve tarafların olumlu yanıt vermesiyle aileler bir konukevinde düzenlenen barış yemeğiyle barıştı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yemekte Kuran-ı Kerim okunup taraflar tokalaşarak barıştı. Barış yemeğine Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, İl Müftüsü İhsan Açık, kanaat önderleri ile bazı aşiret mensupları katıldı.

AİLELER BARIŞTIRILDI

Benzer acı olayların yaşanmaması temennisinde bulunan Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, "Barışa katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Burada sağlanan barış her iki aileye de hayırlı olsun. Barış yemeği vesilesi ile her iki aile arasında bu zamana kadar bir soğukluğun giderilmesi gerçekleştirildi ben her iki aileye böyle bir adım attıkları için teşekkür ediyorum" dedi. Kanaat önderlerinde yaptıkları konuşmalarda bir daha böylesi acı olayların yaşanmaması her iki ailenin mensuplarına barışı devam ettirme dileğinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz