Görüş Bildir

76 yaşındaki demirci, baba mesleğini yaşatıyor

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde 76 yaşındaki Selahattin Bozkurt, babasının 1923'te teneke atölyesiolarak açıp şimdi demirciliğe dönüştürdüğü atölyede torunuile çalışarak babamesleğini yaşatıyor. 2çocuk, 7 torun sahibi Selahattin Bozkurt,babası Yakup Bozkurt'unteneke atölyesinde 11 yaşında çalışmaya başladı.

76 yaşındaki demirci, baba mesleğini yaşatıyor
Yıllar içinde teknolojinin gelişmesiyleatölyede demirciliğe ağırlık verenSelahattin Bozkurt, 1985'te babası öldükten sonra çalışmaya devam etti.Torunu 23 yaşındaki Alaattin Bozkurt ileçalışarak babamesleğini yaşatan Selahattin Bozkurt, çalışma azmiyle müşterilerinin taktirini topluyor.Selahattin Bozkurt, şöyle konuştu:
"Babamın döneminde sac sobalar yapılıyordu. 8 dükkan vardı. Diğerleri kapattı. Bu işi yapan şimdi bir tek biz varız. Tenekeciliğin yanı sıra demir işleri de yapıyoruz. Zevkle bu işi yapıyorum. Bizden sonra da bu işi devam ettirecek torunlarımın olduğunu bildiğim için rahatım. Babamın mesleği inşallah sürecek."
Kozlu Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Teknik Servisi Bölümü mezunu Alaattin Bozkurt ise ata mesleğini devam ettirdiği için mutlu olduğunu söyledi.Bozkurt, "Bu işi severek yapıyoruz. Atalarımızdan miras kaldı, devam ettiriyoruz. Burada demir doğrama, sac, çinko, çelik, mandıra, çiftlik gibi demir işleri yapıyoruz. Eski ismi tenekeci olarak biliniyordu şimdi modernleşti demircilik oldu" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi