80 ülkeden katılımcılar deniz kaplumbağaları için Ortaca'da buluştu

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, bu yıl 35'incisi düzenlenen Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu 80 ülkeden toplam bin kişinin katılımıyla başladı. Sempozyuma katılanlar, düzenlene kokteylde Mehter Marşı ile karşılandı.

80 ülkeden katılımcılar deniz kaplumbağaları için Ortaca'da buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Hilton Dalaman Sarıgerme'de düzenlenen ve 24 Nisan'a kadar sürecek sempozyumun teması, 'misafirperverlik, medeniyetler köprüsü ve çocuk' olarak belirlendi. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, ağırlıklı olarak yapılan sempozyumu bu yıl Türkiye'de düzenlediklerini belirtip, "Çeşitli ülkelerde de zaman zaman yapılan bu sempozyuma 80 ülkeden bin kişi katılıyor. Sempozyum süresince 150'si sözlü 165 oturum, 250 civarında poster oturumu, 8 çalıştay olacak. Bildiriler sunulacak. Sempozyumun Türkiye de olması sebebiyle temamızı 'misafirperverlik, çocuk ve medeniyetler köprüsü' olarak seçtik. 'Hoşgeldiniz' kokteyli ile Türk kültürünü tanıttık. Mehter Marşı ile başlayıp, Muğla zeybeği gibi çeşitli yörelerden halk oyunları gösterileriyle 'Hoşgeldiniz' dedik. 23 Nisan Perşembe günü İztuzu Kumsalı'ndan DEKAMER'De tedavileri yapılan 4 denizkaplumbağasına uydu cihazı takıp, çocuklarımız ile birlikte tekrar denize göndereceğiz. Akşamında da gala yemeğiz olacak. Son gün olan 24 Nisan'da ise sosyal programlar çerçevesinde, katılımcılarımızı çeşitli bölgeleri gezdirip, ülkemizi tanıtacağız" dedi.
Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek de sempozyumunun yörenin tanıtılması ve deniz kaplumbağalarının korunması için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA