Görüş Bildir

98 yaşında hacı oldu

En büyük oğlu 72 yaşında olan 98 yaşındaki Ahmet Vecdi Savaş, ilerlemiş yaşına rağmen geldiği kutsal topraklarda hac görevini ifa ederek hacı oldu.

98 yaşında hacı oldu

Türkiye’den 91 bin 982 Müslümanın hacı olduğu kutsal topraklara gelen Ahmet Vecdi Savaş, 98 yaşında hacı oldu. Dünyanın farklı noktalarından Hac ibadeti için Mekke’ye gelen 2 milyonu aşkın Müslüman, kutsal topraklarda haccın vaciplerini yerine getirmeye devam ediyor.

En yaşlısı 98 yaşında

 Ahmet Vecdi Savaş, için kafile başkanı ve hacı adayları seferber oldu. Arafat ve Mina’ya tekerlekli sandalye ile götürülen 98 yaşındaki Savaş, ettiği nasihatlerle de Türk hacılarının ilgi odağı oldu. Eşini 35 yıl önce doğum sırasında kaybeden Savaş, Bursa Şeyh Edebali Cami İmamı Mehmet Yazar nezaretinde şeytan taşladı. Atatürk’ün ölümünden önce İstanbul’a geldiğini ifade eden Savaş, toplu konut müteahhitliği yaptığını dile getirdi. Sağlığını hayatı boyunca sigara, alkol kullanmamaya borçlu olan 98 yaşındaki hacı Savaş’ın 8 çocuğu da hayatta. Torunun torununu da gören Savaş’ın en büyük çocuğu ise 72 yaşında. İlk kez hacca gelen Savaş, ilerlemiş yaşına rağmen verdiği nasihatler ile dikkat çekti. Uykunun yarı ölüm hali olduğunu söyleyen Savaş, yatmadan önce de abdest alınması gerektiğini vurguladı.

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacılardan ilk kafile 6 Eylül’de yurda dönecek. Tüm kafilenin 28 Eylül’e kadar Türkiye’ye dönmüş olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi