Görüş Bildir

Belediye'de yolsuzluk mu

Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve 55 kişi hakkında Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ilk duruşması, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma, 14 Kasım’a ertelendi.

Belediye'de yolsuzluk mu

‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘ihalelerde yolsuzluk’ iddialarıyla açılan soruşturmanın, yapılan ilk duruşmasına Belediye Başkanı Nasıroğlu, doktor raporlu olduğu için duruşmaya katılmazken, 10 kişinin Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verildi.

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, Belediye'ye ait 4 arsanın değerinin altında fiyata satıldığı iddiasıyla aralarında Belediye Başkanı ak Partili Şeyhmus Nasıroğlu'nun da bulunduğu 56 kişi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya Belediye Başkanı Nasıroğlu katılmadı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde 2007 ve 2010 yılları arasında Belediye'ye ait 4 arsanın değerinin altında fiyata satılmasına ilişkin yapılan soruşturma tamamlandı. Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu hakkında 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Özel belgede sahtecilik' gibi suçlamalardan 85 yıla kadar hapis cezası istendi.

İçişleri Bakanlığı denetçilerinin incelemesi sonucunda ortaya çıkan olayda, Midyat Belediyesi adına kayıtlı 4 arsanın satışında evraklarda tahrifat yapıldığı, ihaleye çıkarılan arsaların Belediye Encümeni kararıyla gerçek fiyatın altında satıldığı iddia edildi. İddianamede, aralarında Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, İmar İşleri Müdür vekili Murat Akgün, Belediye Yazı İşleri Müdürü Abdullah İleri, Belediye Meclis üyeleri ve çalışanlarının da bulunduğu 56 kişi sanık olarak yer aldı.

NASIROĞLU RAPORLU OLDUĞU İÇİN KATILMADI

Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 56 tutuksuz sanıktan 35'i katılırken, aralarında Belediye Başkanı Nasıroğlu'nun bulunduğu 21 sanık katılmadı. Duruşma için mahkemeye gelen herkes tek tek aranarak salona alınırken, gazeteciler duruşma salonuna alınmadı. Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu'nun raporlu olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadığı belirtildi.

46 KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme, davada yargılanan 46 kişinin, üzerlerine atılı 'görevi kötüye kullanma' suçlarının sahtecilik ile bağlantılı olmaması nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Aralarında BDP'li encümenlerin de bulunduğu 46 kişinin yargılanmasına Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edileceği bildirildi. Aralarında Belediye Başkanı Nasıroğlu'nun da bulunduğu 10 kişinin ise aynı dosyadan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam edeceği belirtildi.

Duruşmada ilk olarak Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame okundu. İddianameye karşı savunmaları alınan sanıklar atılı suçlamaları kabul etmedi. Avukat savunmalarının ardından mahkeme eksiklerin tamamlanması 14 Kasım 2013 tarihine erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi