Görüş Bildir

Dershaneleri konuştular!

DİYARBAKIR,Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulan Türkiye Küçük Millet Meclisi, Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı toplantıda dershaneleri tartıştı.

Dershaneleri konuştular!

Sümer Park'ta düzenlenen toplantıya Türkiye Küçük Millet Meclisi Diyarbakır Koordinatörü Eyüphan Kaya, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel ve Diyarbakır'da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Sait Yücel, "Eğer bu test sistemiyle giderseniz bu işi dershaneler daha iyi yapıyor. Eğer ki biz test değil de bilgi ve becerileri farklı bir şekilde ölçerek yolumuza devam edeceksek o zaman dershanelere fazla gerek kalmaz." dedi.

DERSHANELER TARTIŞILDI

Dicle Üniversitesi Girişimci Hukukçular Kulübü Başkanı Hüseyin Denli de dershane sayesinde hukuk fakültesini kazandığını anlattı. Dershanelerin katkısının çok büyük olduğunu kaydeden Denli, "Eğer ben lisede iyi bir eğitim alsaydım üniversite sınavında zorlanmazdım. Sınava hazırlanırken derdim ki; lisede zaten öğretmenler iyi, ben niye hafta sonumu sosyal hayatımı perdeleyip dershaneye gideyim ki? Ama maalesef dershaneye gitmeden üniversiteyi kazanmak neredeyse imkansız." şeklinde konuştu. Okuldaki başarısızlığın öğretmen eksikliğinden kaynaklandığını belirten Denli, lisede öğretmenlerin sürekli değiştiğini, branş derslerinde eksiklik olduğu için ücretli öğretmenler alındığını vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi