Günay: Türkiye'nin barışa çok ihtiyacı var

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin barışa çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

Günay: Türkiye'nin barışa çok ihtiyacı var

Günay, “Ülkemizde ne dağlarda bir kör inat uğruna çocuklar ölsün ne onlar için onlarla mücadelede vatanın bütünlüğü için çalışan gençlerimiz, bayraklara sarılı evlerimize dönüp bizim yüreğimize acılar, unutulmaz hatıralar bıraksın.” dedi.

Ertuğrul Günay, Zeugma Antik Kenti’ndeki Muzalar Evi kazı çalışmalarını incelemek üzere Gaziantep’in Nizip ilçesine geldi. Bakan Günay, arkeoloji alanında yapılan çalışmaları anlatırken, Türkiye’nin güzelliklerle dolu olduğuna vurgu yaptı.

Bütün güzelliklerin de barış içinde olduğuna dikkat çeken Günay, “Ülkemizin barışa çok ihtiyacı var. Ülkemizde ne dağlarda bir kör inat uğruna çocuklar ölsün, ne onlar için onlarla mücadelede vatanın bütünlüğü için çalışan gençlerimiz bayraklara sarılı evlerimize dönüp bizim yüreğimize acılar, unutulmaz hatıralar bıraksın, ne de komşularımızla kavga olsun. Cahit Sıtkı Tarancı’nın dediği gibi, olursa bir şikayet ölümden olsun. Başka kardeş kavgası olmasın, başka bir acı olmasın. Hepimiz barış içinde, uygarlık içinde, iyilik güzellik içinde yaşayalım.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz