Görüş Bildir

Hevsel'e ikinci baskın

İki ay önce operasyon yapılan uyuşturucu arazilerine yine baskın yapıldı. Helikopter ve bot destekli gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 25-26 dönüm arazide 150 bin kök civarında Hint keneviri imha edildi.

Hevsel'e ikinci baskın

Diyarbakır Emniyeti, iki ay önce Hevsel Bahçeleri'ne gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonundan sonra zehir tacirleri tarafından tekrar ekilen arazilere yeniden operasyon düzenledi. Helikopter ve bot destekli gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 25-26 dönüm arazide 150 bin kök civarında Hint keneviri imha edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü, fiziki ve istihbari çalışmalar sonrasında daha önce imha işlemi yapılan arazilerde yeniden uyuşturucu yetiştirildiğini tespit etti. Operasyon için düğmeye basan emniyet birimleri, sabahın ilk ışıklarıyla Hevsel Bahçeleri’ne girdi. Havadan helikopterlerin Dicle Nehri’nde ise botların destek verdiği operasyonda yeniden uyuşturucu yetiştirdiği tespit edilen araziler tek tek saptandı.

İKİ AY SONRA OPERASYON

Helikopterden tespit edilen uyuşturucu alanlarının koordinatları karadaki ekiplere ihbar edildi. Karadaki ekipler de söz konusu alanlara girerek uyuşturucuları yetiştiği yerde imha etti.

Hücum botlarda bulunan ekipler ise Dilce Nehri’ndeki adacıklarda Hint keneviri aradı. Adacıklardaki hint kenevirlerini tespit eden ekipler, uyuşturucuları burada imha etti.

GÜN İÇERİSİNDE HELİKOPTERLİ

Öğle saatlerine kadar 25-26 dönümlük alanda uyuşturucu tespit eden emniyet güçlerinin 150 bin kök Hint kenevirini imha ettiği öğrenildi. Ayrıca arazilerde 70 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

Diğer taraftan iki ay önce gerçekleştirilen operasyonlardan sonra ekimi yapılan uyuşturucuların insan boyunu geçtiği gözlemlendi. Söz konusu uyuşturucuların hazine arazisine ekildiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi