Görüş Bildir

İş kadınları Diyarbakır'da

Çözüm sürecine katkı sunmaya yönelik İş Kadınları bugün 100 kişilik grupla Diyarbakır'a adeta çıkarma yapacak. İki günlük gezi programı içerisinde, görüşme ve tarihi mekanların gezilmesi var.

İş kadınları Diyarbakır'da

"Biz Birlikte Türkiyeyiz.. İş kadınları Çözüm için Diyarbakır'da sloganıyla, Devlet esiki Bakanı Güldan Akşit Başkanlığında, 100 kişilik iş kadını grubu bugün Diyarbakır'a geliyor. İki gün süreyle, Diyarbakır'a bulunacak olan İş Kadınları çözüme yönelik desteklerini de buradan seslendirecekler.

AKŞİT BAŞKANLIĞINDA

 

Bugün sabah Diyarbakır'a gelecek olan Eski Bakan Akşit ve beraberindekiler olarak ilk olarak, basın toplantısı düzenleyip çözüm sürecini iş kadınlarıyla birlikte değerlendirecek. Öğleden sonra bir dizi temaslarda bulunacak olan Akşit ve beraberindekiler Salı günü de, Diyarbakır'daki tarihi mekanları ziyaret edecekler.

DİYARBAKIR'A GELİŞ YANKISI

Öte yandan, 100 iş kadının Diyarbakır'a gelmesiyle ilgili olarak AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakır, ziyaretin Diyarbakır için çok önemli olduğunu söyledi.

İŞ KADINLARI GELİYOR

Bakır, şöyle konuştu: "Ülkemizin önemli iş kadınları, çözüm sürecinin havasını ve atmosferini yerinde görecekler. 100 kişiden oluşacak iş kadınlarımız burada yerel girişimcilerle de buluşacaklar. Bu görüşmede iş kadınlarımızdan yatırım yapmaları istenecek. Hem çözüm sürecine katkı sunulması hem de yatırım için önemli olan bu ziyarette Diyarbakır'ın misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz."

BÖLGEYE KAZANIMDIR

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu da iş kadınlarının Diyarbakır'a gelmesinin önemli olduğunu belirterek, "Çözüm sürecinin önemli yansımasını hem bölgemizde hem de ülkemizde görüyoruz. Psikolojik anlamda çok önemli bir hava var. Bu çerçevede heyetlerin bölgemize gelişleri devam ediyor. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit'in ev sahipliğinde yapılacak ziyarette, toplantılar gerçekleşecek. Bu toplantıda bölgeye yönelik yatırımlar konuşulacak. Yatırımların da hemen olacağını düşünmüyoruz fakat en kısa zamanda bölgede büyük yatırımların gerçekleşeceğine inanıyoruz. 6 aydan sonra bölgede yatırım anlamında hareketlilik bekliyoruz" diye konuştu.

 

ÇÖZÜM SÜRECİNDE

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ise çözüm sürecinin getirdiği etkiyle bölgeye gidip gelmelerin arttığını kaydederek, "Çok çeşitli iş kollarından bir iş kadını heyetinin Diyarbakır'a geleceğini biliyoruz. Kadın emeğinin öne çıktığı bu ziyaret, bölge için önemli olacaktır. Bu anlamda somut gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz, genel olarak ümitliyiz. Ümidimiz artmıyor ama ümidimizi koruyoruz" diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi