Görüş Bildir

İşte Newroz alanı

Tarihi sürece ev sahipliği yapacak olan ve kutlamaların gerçekleştirileceği Newroz Parkı'nda hazırlık çalışmaları yoğun şekilde sürüyor.

İşte Newroz alanı

Diyarbakır'da Newroz kutlamasının gerçekleştirileceği alanda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bağlar ilçesinde kapalı alanı 136 bin metrekare olan Newroz Parkı'nda aralarında BDP'nin de bulunduğu düzenleme komitesince yarın gerçekleştirilecek olan nevruz kutlaması için çalışmalar sürüyor. Huzurlu ve coşkulu bir şekilde kutlanması beklenen Newroz yapılacağı alanda, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı personellerce, sahne, protokol ve gazeteciler için oluşturulan platform önü rengarenk boyandı.

''Newroz kutlu olsun'' yazılı flamaların asıldığı alana, Newroz ateşi için büyük bir meşale yerleştirildi. Emniyet Müdürlüğü'nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince denetleniyor. Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleşti. Kutlamanın yapılacağı alanı düzenleme çalışması için yaklaşık 500 kişinin çalıştığı öğrenildi.

-Belediyeler ilk defa flama astı-

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve bağlı kurumlarına ilk defa kutlama ile ilgili Kürtçe ''Newroz kutlu olsun'' yazılı flamalar, kentin farklı yerlerindeki bilboardlara da nevruz ile ilgili afişler asıldı. Çok sayıda televizyon kuruluşunun canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 500 gazetecinin akreditasyon yaptığı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi