İzmir'de canlı bomba yakalandı mı?

İzmir'de canlı bomba kovalamacası Bayraklı'da son buldu. Canlı bomba PKK'lı Mehmet Demir isimli terörist abisinin Bayraklı'daki evinde yakalandı

İzmir'de canlı bomba yakalandı mı?

İzmir Limontepe'de dün akşam saatlerinde alınan bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, eli kanlı terör örgütü PKK mensubu ve bombalı eylem yapmaya hazırlığında olan 23 yaşındaki Mehmet Demir isimli canlı bomba yakalandı. Demir'e yardım ve yataklık yaptığı belirlenen Ahmet Dündar isimli şahsın da arama faaliyetlerinin devam ettiği belirlendi.  Eğer ki PKK terör örgütü mensubu olan 23 yaşındaki Mehmet Demir farkedilmemesi ve yakalanamaması durumunda İzmir'i kana bulayacağı açıklandı. Iğdır doğumlu olan Mehmet Demir henüz 23 yaşında ve İzmir Bayraklı'daki abisinin evinde yakalandı.

Dün akşam saatlerinde İzmir Limontepe'de polis operasyonları ile aradan kaçan Mehmet Demir isimli canlı bomba yakalandı.

LİMONTEPE'DEN BAYRALIKLI'YA KAÇMIŞ

Edinilen bilgiye göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  yaptıkları çalışmayla Demir'in gidebileceği adresleri tek tek tespit etti. Canlı bomba Mehmet Demir, saklanmak üzere abisinin Bayraklı'daki evine geldi.  İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  Demir'in ağabeyinin evinin yakınlarında önlem aldı. Eve girdiği sırada polisleri fark etmeyen Mehmet demir, eve girdiği esnada kıskıvrak yakalandı.

CANLI BOMBA MALZEMELERİNİ GETİRMİŞ

Sütçü İmam Üniversitesi öğrencisiyken örgüte 2014 yılında katıldığı öğrenilen Mehmet D'nin, örgütün dağ kadrosunda yer aldığı ve bomba malzemelerini İzmir'e getirdiği bildirildi. Diğer şüpheli Ahmet Dündar'ın ise (36) Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Bu arada, şüphelilerle ilgili fotoğraflar da İzmir Emniyet Müdürlüğünce basın mensuplarına dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz