Görüş Bildir

'Keyif dönemi bitti'

Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç.Dr.Muhammed Güzel Kurtoğlu, "Kadro alıp, koltuğuma oturayım, keyif çatayım dönemi bitmiştir" dedi.

'Keyif dönemi bitti'

Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, "Kadro alıp, koltuğuma oturayım, keyif çatayım dönemi bitmiştir" dedi.

Genel Sekreter Doç. Dr. Kurtoğlu, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen Kamu Hastaneleri Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeni bir oluşuma gittiğini belirterek, bundaki en büyük hedefin sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve ulaşılabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

Bu konudaki temel değişikliğin sağlık idarecisi olanların sözleşmeli statü de çalışmasının sağlanması olduğunu kaydeden Kurtoğlu, şöyle konuştu:

‘HEDEFİ OLANLAR TALEP ETMELİ’

"Daha önceki yıllarda idari kadrolara atanan insanların bazılarının belli kadro aldıktan sonra hizmete yeterli düzeyde katkı sağlayamadı. 663 sayılı Kanun Hükmündeki Karaname, sağlık idarecilerinin sözleşmeli olarak işe başlamasını, çalışmalarının puan değerlendirilmesini de sağlayacak. Başarılı olamayanın görevden alınmasını teşkil ediyor. Başarma hedefi olanlar bu görevi talep etmelidir.  Aksi takdirde kadro alıp, koltuğuma oturayım, keyif çatayım dönemi bittmiştir. İdareci artık gerçek anlamda hizmetçi olmak zorundadır. Hastalarımıza hizmetçi olma bilinciyle hareket edeceğiz. Artık hastanelerimizde başhekimler ihale, satın alma ve arızalarla uğraşmayacak. Temel uğraşıları hasta hizmetleri olacak. Hastanenin kalitesini artırmaya çalışacaklar."

‘KADINLAR, DOĞUM UZMANI OLMAK İSTEMİYOR’

Bir gazetecinin Diyarbakır'da bayan genel cerrah ile kadın doğum uzmanını yeterli sayıda bulunmadığına ilişkin sorusu üzerine Kurtoğlu, "Kadın doğum ve genel cerrah uzmanlığı Türkiye genelinde kadın doktorların tercih ettiği branşlar değil. Kadın doğum uzmanlarının tamamının bayan olmasını ben de isterim. Bu benim kişisel talebim. Ancak bu bölümlerin eğitimi yorucu olduğu için kadınlar tercih etmiyor" dedi.

Kurtoğlu, başka soru üzerine de hastanelerde hasta ile hekim arasındaki dil sıkıntısının çözümü konusunda tercüman tahsis edilmesi için genelge bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi