Görüş Bildir

Kürt gençleri Rojovaya gidiyor

Abdullah Öcalan ve PKK'nın çağrısı üzerine çok sayıda örgüt sempatizanı Kürt gençler, Türkiye-Suriye sınır hattını kaçak yollardan geçerek PKK/YPG’ye katıldığı bildirildi.

Kürt gençleri Rojovaya gidiyor

Irak Şam İslam Devleti (İŞİD), Suriye’nin kuzeyindeki (Ayn el-Arab) Kobani kentine ağır silahlarla saldırdı. Öcalan ve PKK’nın dağ kadrosu, bu gelişme üzerine Kobani’ye katılım çağrısı yaptı. Çağrıya uyan PKK sempatizanının, kaçak yollardan sınırın diğer tarafına geçtiği, PKK’dan 15 gün askeri eğitim aldıktan sonra İŞİD’e karşı savaştığı ileri sürülüyor.

SINIRA BİNLERCE İNSAN 

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarına karşı sınırda Kobani’ye destek çadırı kuran, adını Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak değiştiren BDP, yarın bütün illerin ortak katılımı ile Rojava sınırına geçmek için eylem kararı aldı. DBP, Kobani sınırında bulunan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine, bölgede bulunan bütün il ve ilçe örgütlerinden çok sayıda otobüs kaldıracak. DBP tarafından duyurulan programa göre, 13 ve 14 Temmuz’da iki grup halinde Suruç’a yüzlerce araçlık konvoyla harekete geçilerek, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Ziyaret köyü civarında kurulan nöbet çadırından Kobani-Suruç sınır hattına doğru yürüyüşe geçilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi