Görüş Bildir

Sedirler revaçta

Şark köşeleri kafeterya ve restoranlardan sonra evlerde de görmeye alıştığımız eski tip sedirler havaların ısınmasıyla büyük rağbet görüyor.

Sedirler revaçta

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR- Şark köşeleri ve sedirler genelde Anadolu insanının evlerinde bulunan, halka açık yerlerde, solanlarda, sohbet odalarında, toplantı salonlarında, cafe ve restoranlarda, çatı katı katlarında ve insanın kendini huzur içinde hissedebileceği tüm mekanlarda kullanılmakta .Kullanımı ve rahatlığı açısından son zamanla da çok tercih ediliyor.

 Şark köşesi ve sedirler daha rahat olduğu için Osmanlı döneminde sedir, minder, yastık, halı ve kumaş olarak tercih edilmişti. Sandalye masa kültürüne uzak olduğumuzdan şark odaları, yer minderleri ve yastıklarının rahat oturuma en müsait oturma gurubu olduğu için tercih ediliyor.

GÜNÜMÜZÜN MODASINA GÖRE !

Son yıllarda ülkemizde şark köşesi oldukça fazla tercih ediliyor. Çünkü; annelerimizin, babalarımızın, dedelerimizin oturdukları rahat olan sedirler ve şark odaları bize eskiyi hatırlattığından, günümüzde biraz daha modernize edilerek hem eski yılları, hem de günümüz modasına yakın olarak imal edildiğinden dolayı talep gün geçtikçe artmakta kullanımı yaygınlaşmakta.

Şark köşesi ve sedirlerimiz fırınlanmış özel ağaçlardan özenle seçilerek, ahşap kısmı baza, kol, sırt ve ayak olmak üzere 4 parçadan oluşur. Döşeme kısmı ise, halı, sert sünger ve kumaş olmak üzere 3 parçadan oluşmaktadır.Ahşabı sağlam ve dayanıklı malzemeden seçilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi