Görüş Bildir

Staj ücreti eylemi

Diyarbakır’da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ay çalışmalarına rağmen staj ücretlerinin verilmediğine dikkat çekerek valilik önünde eylem yaptı. Hastanenin eski yönetimine tepki gösteren öğrenciler, alın terlerinin karşılığı olan ücretin ödenmesi için Vali Kıraç’tan destek istedi.

Staj ücreti eylemi

Diyarbakır Valiliği, bugün ilginç bir eyleme sahne oldu. Diyarbakır’da  Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ay çalışmalarına rağmen staj ücretlerinin verilmediğine dikkat çekerek valilik önünde eylem yaptı. Hastanenin eski yönetimine tepki gösteren öğrenciler, alın terlerinin karşılığı olan ücretin ödenmesi için Vali Kıraç’tan destek istedi.

Sağlık Meslek Lisesi öğrenciler, hastane yönetiminden olumlu yanıt alamadıklarını belirterek, soruna müdahale ederek çözüm üretmesi için Vali Mustafa Cahit Kıraç’la görüşmek istedi.

VALİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİLER AMA…

Vali Kıraç’ın makamında olmaması nedeniyle görüşme gerçekleşmezken,valilik binasının güvenliğini sağlayan polisler ,sorunların Vali Kıraç ve ilgili yerlere iletileceğine dikkat çekerek,burada eylem yapmamalarını istedi.

Vali Kıraç veya vali yardımcıları ile görüşme talebinde bulunan öğrenciler, beklentilerine cevap alamayınca sloganlar atarak eylem yaptı. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan eylemciler,3 ay çalışmalarına rağmen ücretlerinin verilmediğini ve hastane yönetiminin buna çözüm üretmediğini, ayrıca kendileriyle ilgilenmediğini ifade ederek,mağdur olduklarını dile getirdi.

‘MAĞDUR DURUMDAYIZ, HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Öğrenciler konuşan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi  11 sınıf öğrencisi Ömer Abakay,3 ay çalışmalarına rağmen hak ettikleri ücretlerin verilmediğini söyledi. Abakay,”3 ay boyunca staj yaptık. Karşılığında ücret verilecekti. Sigorta girişlerimiz yapıldı ama paralar ödenmedi. Hem okulumuza hem hastaneye ve valiliğe dilekçe vermemize rağmen sonuç alamadık. Son çare olarak vali ile görüşmek istedik. Ama buradan da kovulduk. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Lütfen vali bey bu konuda gereğini yapsın.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi