Görüş Bildir

Uzaktan aile danışmanlığı

Dicle Üniversitesi(DÜ) Genel Sekreteri Sabri Eyigün, uzaktan eğitim sistemi ile Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın ilk kez üniversiteleri bünyesinde verileceğini söyledi.

Uzaktan aile danışmanlığı

DİYARBAKIR-Dicle Üniversitesi(DÜ) Genel Sekreteri Sabri Eyigün, uzaktan eğitim sistemi ile Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın ilk kez üniversiteleri bünyesinde verileceğini söyledi.

AİLE DANIŞMANLARI YETİŞTİRİLECEK

Eyigün, uzaktan eğitim sistemi ile üniversite bünyesinde Aile Danışmanlığı Sertifika Programını başlattıklarını dile getirdi. Son yıllarda yaşanan sosyal, kültürel, ekonomik değişmelerden dolayı aile içerisinde de ciddi değişmelerin olduğunu ifade eden Eyigün, Avrupa ailesinde başlayan çözülmelerin Türk ailesinde de görülmeye başlandığını dile getirdi. Eyigün, bundan ötürü aile danışmalığının önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

SERTİFİKA PROGRAMLARI

 

Türkiye birçok bölgesinden sertifika programına başvuru olduğunu belirten Eyigün, "Şu anda çalışan insanlar var. Devamlı olarak örgün eğitim biçiminde ders almaları mümkün değil. Bunların hepsinin alabilmesi için uzaktan eğitim sistemini getirdik. Uzaktan sistemi ile aile danışmanlığı yapmak istemeyip de aile danışmanlığında kendisini geliştirme isteyenler vardır. Herhangi bir kurumda çalışıyordur. Okulda rehberlik derslerine giriyordur. Ancak böyle bir eğitime katılarak kendi alanda kendisini geliştirebilir. Sosyal hizmetler uzmandır sosyal hizmetlerde çalışıyor ancak aile danışmanlığı konusunda kendisini çok iyi hissetmiyor olabilir bu da katılmak isteyebilir." ifadelerine yer verdi.

PARA KARŞILIĞI ALANLAR

 

Aile bakanlığı böyle bir sertifika programına izin vermesinden sonra Türkiye'de çok farklı eğitim kurumları ücret mukabilinde bu dersi verdiğini anlatan Eyigün, dersleri verecek kişinin de ciddi bir donanıma sahip olması gerektiğini söyledi. Bu konuda eksik olan kişilerin ders verdiğinden yakınan Eyigün, Dicle Üniversitesi'nde alanında uzman kişiler tarafından ders verileceğini kaydetti. Eyigün, şöyle konuştu: "Dicle Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinci içerisinde psikologlar, sosyologlar, eğitim bilimcileri sosyal hizmetler uzmanları gibi geniş bir perspektifle, yani aileyi ilgilendiren tüm sorunları hocalarla ders veriyoruz. Bu dersi açmamızın en büyük amacı da bu."

ÜNİVERSİTEDEN UZAKTAN EĞİTİM

 

Piyasada maalesef yanlış ellerde yetersiz kişilerin verdiği programların söz konusu olduğunu ifade eden Eyigün, belli bir ücret yatırarak kolayca bu sertifikayı alabilenlerin olduğunu dile getirdi. Eyigün, "Oysa ki bu sertifikayı alan insanın ciddi olarak kendini geliştirmemişse alanında uzman kişilerden bu dersi almamışsa bu danışmanlığı yapması imkansızdır. Böyle bir insan bu sertifikayı alıyor aile danışmanı oluyor. Bunun için bizler üniversite olarak bu işe el atmamızın temel sebebi budur."

20 GÜNLÜK UYGULAMA

Yurt içinden ve dışından birçok başvurunun olduğunu kaydeden Eyigün, derslerin ve sınavların uzaktan olacağını ancak 20 günlük uygulamanın Diyarbakır'da gerçekleştirileceğini söyledi. Sertifika programına katılanların bizzat hayatın içine gireceklerinin altını öizen Eyigün, "Dışarıda sosyal hayatta sorunlu aileler bulacaklar. Mutlaka okuldaki sorunlu bir öğrenci, hastanedeki bir hasta ve yeni evlenmek isteyen bir çiftle görüşecekler. Bunları nasıl yönlendirdiğini kameraya alacaklar. Uygulamaya yönelik bir ders olduğu için 20 gün mutlaka katılımcıların Diyarbakır'da kalması ve bizzat hocalarla vakaları tek tek incelemesi gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi