AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır: ''Teröre destek verenlerle mücadele edilmelidir''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Belçika'nın başkenti Brüksel'de patlamalara ilişkin, "Her türlü teröre ve terörizm destekçisine karşı mücadele ayrım yapmaksızın devam etmelidir" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır: ''Teröre destek verenlerle mücadele edilmelidir''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Belçika'nın başkenti Brüksel'de patlamalara ilişkin, "Her türlü teröre ve terörizm destekçisine karşı mücadele ayrım yapmaksızın devam etmelidir" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'nın başkenti Brüksel'de patlamalara ilişkin, "Her türlü teröre ve terörizm destekçisine karşı mücadele ayrım yapmaksızın devam etmelidir" dedi.

Bozkır, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Türkiye'nin uzun zamandır AB'ye ekonomik kriz, mülteci sorunu ve terör konularında uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Bozkır, buna karşılık Avrupa'nın kendisine zarar verebilecek örgütlerle mücadele edip, diğer terör örgütlerine göz yumduğunu dile getirdi.

 Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde bütün bu örgütler olmasına rağmen ülkeler bazında terörle mücadelenin gerektiği kadar yapılmayabildiğini kaydeden Bozkır, "Yıllarca DHKP-C'nin lideri Belçika'da dolaşırken, bütün ikazlarımıza rağmen herhangi bir tedbir alınmadı. Sabancı'nın katili olan kişiler hala nerede olduğu belli olmadan dolaşıyor. Türkiye'de onlarca cenazenin bir terör saldırısında kaldırıldığı bir ortamda PKK'nın bayraklarının Brüksel'de dalgalanması içimizi burktu ama gerçekten bu mücadele topyekün yapılmalıdır. Brüksel çok fazla kültürün bir arada olduğu bir şehirdir. Bu, uluslararası dayanışmanın da elzem olduğunu bir kere daha vurguluyor." ifadelerini kullandı.

Bozkır, "DAEŞ belki rövanşist bir anlayışla gerçekleştiriyor olabilir ama neticede insanlar ölmüştür. Ölü ve yaralılar varsa başsağlığı ve acil şifalar diliyoruz." dedi.

Bozkır, Twitter hesabından İngilizce yaptığı açıklamada da şu ifadelere yer verdi:

"Brüksel Havalimanı'ndaki patlamaları öğrendiğimde sarsıldım. Her türlü teröre ve terörizm destekçisine karşı mücadele ayrım yapmaksızın devam etmelidir."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Herkese teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Brüksel'deki patlamalara ilişkin, "Ülke yöneticileri olarak, toplumun karşısında sorumlulukları olan sivil toplum örgütleri olarak şunu söylememiz gerekiyor, ne pahasına olursa olsun insanlık, insanlığın geleceği, inatla ve ısrarla daha güçlü ve daha huzurlu, güvenli yarınlara birlik ve beraberlik içinde yürümeliyiz. Bunu insanlık başaracaktır, insanımız da başaracak iradeye ve güce sahiptir. İnanıyorum ki bu insanlık dışı eylemler yine insani vicdanı olan toplumlar tarafından hak ettikleri o makus karanlık talihlerine gönderilecektir." diye konuştu.

 Bakan Müezzinoğlu, "Bu anlamda, herkese amasız ve lakinsiz teröriste ve terör eylemine karşı tavır koymak düşüyor." dedi.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Brüksel'deki patlamalara ilişkin, "Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın ve kimden gelirse gelsin terör lanetlenmesi gereken bir olaydır. Biz Türkiye olarak terörün her türlüsüne karşıyız, her türlü terörü lanetliyoruz." dedi.

Işık, terör konusunda hiçbir zaman çifte standartlı olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ancak terör konusunda çifte standartlar gösterenlerin, mutlaka her yaşanan olaydan da ders alması gerektiğini düşünüyoruz. Hiç kimsenin haksız yere bir cana kıymasını bizim ne medeniyet değerlerimiz ne inancımız ne de kültürümüz kabul etmez, mazur görmez. Bir tek masum insanın ölümü, bütün insanlığın ölümü gibidir. Bu noktada da tavrımız Türkiye olarak nettir. Ben hayatını kaybeden insanlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz