Görüş Bildir

Gül'ün başdanışmanına hapis yolu gözükebilir

Abdullah Gül'ün eski başdanışmanı Ahmet Sever hakkında Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'a hakaret etme girişimi suçundan dava açıldı. Sever'in 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor

Gül'ün başdanışmanına hapis yolu gözükebilir

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever hakkında hapis cezası istemi ile yargı süreci başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Mustafa Varank'a hakaret ettiği gerekçesi ile Sever'in 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi ile dava açıldı.  Sever hakkında yargı sürecini hazırlatan iddianamenin hazırlandığı açıklandı.

GÜL'ÜN BAŞDANIŞMANINA HAPİS YOLU GÖZÜKEBİLİR

Hakaret ettiği gerekçesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı savcılarından Umut Tepe tarafından oluşturulan iddianamede, Ahmet Sever şüpheli sıfatıyla anılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Varank "müşteki"sıfatıyla tabir edildi.

Başdanışman müşteki sıfatlı Varank'a "hakaret" ettiği gerekçesi ile Cumhuriyet GAzetesinin 9 Mayıs tarihli yayınlanan haberinden mütevellit, Varank'ın avukatınca verilen şikayet dilekçesi üzerine soruşturmanı başlatıldığı belirtildi. İddianamede, şüpheli tarafından yapılan açıklamalarda, müşteki Varank'ın yasa dışı yollardan baskı unsuru olması için bir yapı oluşturduğu, bu yapı üzerinden hedef kişilerin yalan, iftira, şantaj, tehdit, hakaret edilmek suretiyle itibarsızlaştırıldığının iddia edildiği, bu iddialarla müştekinin kamuoyu nezdinde küçük düşürülmeye çalışıldığı, eleştiri hakkının sınırları aşılarak müştekinin onur ve şerefinin zedelendiğinin anlaşıldığı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir