Dışişleri Bakanlığı'ndan AB’ye tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan tarafından yapılan yazılı açıklamayla, AB Komisyonunun 2018 Türkiye Ülke Raporu’na sert tepki gösterildi.

 Dışişleri Bakanlığı'ndan AB’ye tepki

AB Komisyonunun Türkiye raporunu bugün açıkladığı belirtilerek, “Ne yazık ki AB Komisyonu, içinden geçmekte olduğumuz dönemin zorluklarını anlamak istemediğini bu raporda da göstermiştir. Defalarca tüm belgelerle anlatmamıza rağmen Komisyon objektif ve dengeli olamamıştır" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Türkiye’nin başta PKK, DAEŞ ve FETÖ olmak üzere aynı anda birçok terör örgütüyle mücadele ettiği hatırlatılan açıklamada  "Raporda devletimize, parlamentomuza ve milletimize alçakça saldıran FETÖ tehdidine değinilmemesini vahim bir eksiklik olarak görmekteyiz. denildi

Açıklamada, Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik önlemlerinin, AB ülkelerinin de yararına olduğu vurgulanarak, "Terör örgütlerine yönelik almış olduğumuz önlemler, esasen kendi ulusal güvenliğimizin yanı sıra, AB ülkelerinin de güvenliğine yadsınamaz katkılar sağlamaktadır. Bu vesileyle, PKK/PYD/YPG’nin AB ülkelerinin kendi kamu düzenleri ve güvenliği için ciddi bir tehdit olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: AJANSLAR