Foseptik çukuruna düşen 4 kişi hayatını kaybetti

Adana Aladağ ilçesinde gittiği misafirlikte foseptik çukuruna düşen kadın ve kendisini kurtarmaya çalışan 3 kişinin hayatını kyaetmesi geçtiğimiz gün herkesi üzdü. Hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesinin askeri helikopterle Adana merkeze getirildi

Foseptik çukuruna düşen 4 kişi hayatını kaybetti

Adana Aladağ ilçesinde gittiği misafirlikte foseptik çukuruna düşen kadın ve kendisini kurtarmaya çalışan 3 kişinin hayatını kyaetmesi geçtiğimiz gün herkesi üzdü. Hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesinin askeri helikopterle Adana merkeze getirildiği ve Adana Adli Tıp Kurumuna otopsileri yapılmak üzere gönderildiği açıklandı.

lçeye bağlı Meydan Yaylası'nda, foseptik çukuruna düşerek hayatını kaybeden Serpil Kurt ile onu kurtarmak isterken yaşamlarını yitiren Erol Karakuş, Cihat Cihan ve Harun Cihan'ın cenazeleri askeri helikopterle bölgeden alınıp Adana Havalimanı'na getirildi.

Cenazeler buradan ambulanslara alınıp otopsi işlemleri için Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Acı haberi alarak gelen ölenlerin yakınları da birbirlerine sarılarak ağladı.

- Belediye Başkanı olayı anlattı

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ise olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, acı bir gün yaşandığını söyledi.

İlçede son dönemlerde acı olayların meydana geldiğini hatırlatan Akgedik, yaşanan olayı ise şöyle anlattı:

"Eve misafirliğe gelen kadın, foseptik çukurunun üstünde oturuyormuş. Çukurun kapağı kırılmış, kadın içine düşmüş. Bunu gören ev sahibi girmiş içeri. Ev sahibi de kuyunun içinde kalmış. Sonra yoldan geçen 2 genç arkadaşımız olayı görüp müdahale etmiş. Onlar da içeri girmiş ancak çıkamamış yoğun bir metan gazından dolayı. Ölen vatandaşın kardeşini iple aşağı doğru sarkıtmaya çalışmışlar. İçeri girdikten sonra ‘Beni geri çekin, nefes alamıyorum.’ demiş. Onu geri çıkarmışlar. Bu arada sağlık ve itfaiye ekibi gelmiş. 2 kişinin cenazesini vatandaşlar iple, 2 kişiyi itfaiye çıkarmış.”

Öte yandan, 4 kişiyi kurtarmak için foseptik çukuruna giren ancak içerdeki gaz nedeniyle nefes alamayarak geri çıktığı belirtilen Hasan Karakuş jandarma ekiplerine ifade verdi.

Olay yerinde jandarma ekipleri detaylı inceleme yaptı.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesinde foseptik çukuruna düşen 1'i kadın 4 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Meydan Yaylası'nda, bir kadının foseptik çukuruna düştüğünü belirtti.

Kadını buradan çıkartmak isteyen 3 kişinin de aynı yere düşerek hayatını kaybettiğini ifade eden Demirtaş, "Aladağ ilçemizde foseptik çukuruna düşen 1'i kadın 4 kişi yaşamını yitirdi. Ekiplerin olay yerinde çalışması sürüyor." şeklinde konuştu.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Valilik olarak soruşturma başlattık. Olayı tüm boyutlarıyla araştırıyoruz. Aladağ Cumhuriyet Savcılığımız da eş zamanlı olarak adli soruşturma başlattı. Olayda hayatını haybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum."

- Hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meydan Yaylası'nda üzücü bir olay yaşandığını dile getirdi.

Olayda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Akgedik, "Serpil Kurt, Erol Karakuş, Cihat Cihan ve Harun Cihan, foseptik çukuruna düşüp metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti." diye konuştu.

Akgedik, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bu arada, hayatını kaybeden 4 kişinin cesetleri de bulundukları yerden çıkartılıp otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı