Ağrı'daki trafik kazasından büyük dram çıktı

Ağrı’da dün meydana gelen, 13 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında, minibüste bulunan yolcuların çoğu çocuk yaştaki işçilerden oluşuyordu. Çocukların, maddi imkansızlık yüzünden İstanbul'a çalışmaya gittikleri, Ramazan dolayısıyla memleketlerine döndükleri öğrenildi.

Ağrı'daki trafik kazasından büyük dram çıktı

Meydana gelen kazada hayatını kaybeden 13 kişi, köylerinde toprağa verildi. Yaralanan 12 kişinin ise Ağrı Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.

Çoğu restoran tarzı işletmelerde çalışan çocuklar, iş yerleri tatile girince, Ramazan'ı aileleriyle beraber geçirmek için memleketlerine döndü. Fakat, trafik Ağrı'ya sadece 3 kilometre kala trafik kazası yaşandı. Minibüsün sağ arka lastiği patlayınca, araç takla atarak karşı şeritten gelen kamyonetle çarpıştı. Kazada 13 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı.

Ağrı Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam eden yaralı yakınlarının acılı bekleyişleri devam ediyor. Hasta yakınları, özellikle 15 kişilik minibüse 20’den fazla yolcu binidirilmesine tepki gösteriyor.

Minibüste bulunan yolcuların çoğunun İstanbul’a çalışmak için giden çocuklar olduğunu belirten yaralı yakını Yusuf Yıldız, "Çocuklar İstanbul’da genelde restoran tarzı işletmelerde çalışıyor. Çalıştıkları işletmeler Ramazan ayında kapalı olduğu için bunlar da Ramazan'ı kendi aileleriyle geçirmek için memlekete dönmek istiyor. Ama ne yazık ki dün araba Ağrı’ya 3 kilometre kala kaza yapıyor ve çocuklar eve varamadan vefat ediyor. Acımız çok büyük." şeklinde konuştu.

Kazada yaralanan Ferdi Yıldız’ın yakınlarından olan Serhat Sağın ise gençlerin çoğunun maddi imkansızlıklar yüzünden Batı'ya çalışmaya gittiklerini söyledi. Sağın, 15-16 kişilk minibüse 25 kişinin alınmasına tepki gösterdi. Serhat Sağın, "15-16 kişilik araçlara 25 kişi alınıyor. O da yetmiyormuş gibi aracın kaldıramayacğı kadar da yük yükleniyor. Haliyle aracın lastikleri artık dayanmıyor ve aracın lastiği patlıyor, araç takla atarak karşı şeride geçiyor, karşıdan gelen kamyonet de minibüse çarpıyor. Dünkü kaza da böyle oldu. Bu tür kazalar ilk defa olmuyor, daha önce de defalarca yaşandı. Ama hala ders almıyorlar, ibret almıyorlar. Şimdi buradaki herkes perişan durumda, bu Ramazan ayında hepimizin acısına acı katıldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz