Görüş Bildir

Ak Parti'de de istifa depremi yaşandı! 12 il başkanı istifasını sundu

MHP'de istifadepremi sonrasında Ak Parti'de de çok sayıda istifa yaşandı. Şu ana kadar 12 il başkanın istişare ile istifa ettiğini açıklayan Parti sözcüsü Ünal'ın açıklamalarının satır başları açıklandı.

Ak Parti'de de istifa depremi yaşandı! 12 il başkanı istifasını sundu

MHP'de istifadepremi sonrasında  Ak Parti'de de çok sayıda istifa yaşandı. Şu ana kadar 12 il başkanın istişare ile istifa ettiğini açıklayan Parti sözcüsü Ünal'ın açıklamalarının satır başları açıklandı.

Bugün 16 Nisan halk oylamasına sonuçlarına ilişkin çalışmanın MKYK'ya sunulması söz konusuydu. Biz aynı şeyi 2010 halk oylamasından sonra da yapmıştık. Bu çerçevede Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı ile AR-GE Başkanlığımızın bir sunumu oldu.

12 İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Kongre süreci de devam ediyor. İlçe kongrelerimiz devam ediyor. İstifa eden il başkanlarımız oldu. Bu arkadaşlarımız onurlu bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Bu kararı kendileri almışlardır. Bu arkadaşlarımız zor bir süreçte, illlerin il başkanlığı yapmış, başarı ile bu süreci tamamlamışlardır. Bu istifalar, normal, 15 yıl içerisinde AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Son 2 yıl içerisinde 200'e yakın AK Parti il başkanlığı değiştirilmiştir. Bu bir nöbet değişimi, bayrak yarışıdır. Buradan başka anlamlar çıkarılması da doğru değildir. 12 il başkanımız istifa etti. İstişareler devam ediyor. Bugün burada il başkanı olan arkadaşlarımız, yarın başka yerde görevi alacaklardır. Bir il başkanımızın görev değişikliği sonucu, o il başkanımızla ilgili bir disiplin suçu ya da bir itham asla söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek.

CHP'YE ELEŞTİRİ: ATLET KURULTAYI

Daha önceki yürüyüş ile bir bağlantı kurulup önümüzdeki kurultaya dönük bir algı düzenlemesi aslında. Dikkat çekici bir halkla ilişkiler faaliyeti. Adalet Kurultayı'nı atlet kurultayı ile özdeşleştirmek sanıyorum başarılı bir halkla ilişkiler faaliyeti değildir. Bir siyasetçinin atletle fotoğraf çektirilmesi başka bir şeydir. Bu vatandaştan birisi olmak demek değildir. "Haberim yokmuş gibi çek" kıvamında bir tasarım olduğu, birileri tarafından da dile getirilmesidir bu. Eğer siz devletin bir hukuki tasarrufunu rehin almak olarak değerlendiriyorsanız, Demirtaş size sorulduğunda, Demirtaş'ın bir ses efekti olduğunu göz ardı edip asıl sesin Kandil olduğunu, bu sese cevap veriyorsanız, burada bir sorun var demektir. Selahattin Demirtaş, kendi sesi ile konuşsaydı, HDP'nin bu durumda olması söz konusu değildi.

MERKEL'İN 'INTERPOL' AÇIKLAMASI

Doğan Akhanlı döviz bürosuna dönük saldırıda, iş yeri sahibini öldürmek ve soygun gibi suçlar işlemiş bir kişi. Bu konuda kırmızı bültenle aranıyor. Merkel'in açıklaması ile birlikte Interpol ilgili şahsı serbest bırakıyor. Türkiye'nin bir suçlu ile ilgili Interpol'e aranması yönünde talepte bulunması son derece normal, anormal olan Merkel'in açıklamasından sonra serbest bırakılmasıdır. Bu konuda sayın İçişleri Bakanımız da bir açıklama yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir