Görüş Bildir

Alacağını alamayınca dehşet saçtı

Mersin’de alacağını alamayan bir kişi, elindeki silahla korku dolu anlar yaşattı. Silahı boğazına dayayan ve elindeki bıçakla kendine zarar veren şahsı yakınları güçlükle ikna etti.

Alacağını alamayınca dehşet saçtı

Barış Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir mobilya mağazasında çalışan Abdülbaki Kiriş, 6 arkadaşı ve kendisinin 8 bin 300 lira olan alacağını alamadığını iddia ederek elindeki silah ve bıçakla mağazaya geldi. Üzerine yanıcı madde döken Kiriş, elindeki silahı boğazına dayadı.

Vatandaşların haber vermesi ile olay yerine polis ekipleri ve ambulans çağrıldı. Polis ekipleri Kiriş’i ikna etmek için büyük çaba gösterdi. “Kendi hakkımı istemiyorum, paralar diğer işçilere verilsin” diyen Kiriş, “İşimi bitir paranı al dedi. Elektriğimi suyum kesiliyor. Alın terimi vermedi. Sigortamı yapmadı. 5 ay karın tokluğuna çalıştım. Babayım çocuğuma ekmek parası götüremiyorsam yanayım.” şeklinde konuştu.

Polisler Kiriş’e alacağının ödeneceğine dair söz vermelerine rağmen bir türlü ikna olmadı. Bunun üzerine polisler iş yeri sahibi ile irtibata geçerek paranın verilmesini istedi. İş yeri sahibinin paranın bir kısmı göndermesi üzerine alacaklarının hepsi gönderilmediği için önce kabul etmeyen Kiriş daha sonra gelen paranın diğer işçilerden birine verilmesini istedi. Kendi parasının da verilmesini isteyen Kiriş bu defa elindeki bıçakla insanların şaşkın bakışları arasında kendisine zarar vermeye başladı. Kiriş gelen parayı ise arkadaşından sayarak teslim almasını istedi. Kiriş hala ikna olmaması üzerine olay yerine Kiriş’in akrabası olan bir genç geldi. Yanına yaklaşan şahıs Kiriş’in belindeki silahı almayı başardı. Başka bir akrabası ise elindeki bıçağı aldı. İkna olan Kiriş daha sonra ambulansa bindirilerek tedavi edilmek üzere Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi