Aldatılan kadın Casus Programla kocasına ceza kesecekken, kendi kendine 6 yıl hapis cezası kesti!

İstanbul'da yaşayan Ayten-Rahmi T. çifti 19 yıllık evliydi ve üç çocukları vardı. Evliliklerinin son döneminde şiddetli geçimsizlik yaşadılar. Ayten T. birkaç kez evi terk etti. Ancak hepsinde aileler araya girdi ve evine döndü.

Aldatılan kadın Casus Programla kocasına ceza kesecekken, kendi kendine 6 yıl hapis cezası kesti!

İstanbul'da yaşayan Ayten-Rahmi T. çifti 19 yıllık evliydi ve üç çocukları vardı. Evliliklerinin son döneminde şiddetli geçimsizlik yaşadılar. Ayten T. birkaç kez evi terk etti. Ancak hepsinde aileler araya girdi ve evine döndü.

CASUSLUK PROGRAMIYLA ALDATILDIĞINI ÖĞRENDİ

Kocasının kendisini aldattığına dair şüpheleri vardı. Evde uyuduğu bir gün şifresiz olan telefonuna casus bir program yükledi. Program sayesinde telefondaki bütün mesajlar ve fotoğraflar mail adresine geldi. Kocasının kendisini aldattığından emin oldu ve boşanma davası açtı. Casus programla elde ettiği mesajları ve fotoğrafları, mahkemeye delil olarak sundu. 2 bin lira tedbir nafakası, 100 bin lira da maddi manevi tazminat istedi. Boşanma davası sürüyor.

ALDATAN KOCADAN KARŞI HAMLE

Sabah'ın haberine göre Ayten T.'nin ve avukatının unuttuğu bir yasa vardı. Boşanma davasında dosyaya konan ve yasak aşkı ortaya çıkaran delillerin toplanma şekli suçtu. Bunu bilen davalı koca Rahmi T. ve avukatı karşı atağa geçti. Casus program yükleyen Ayten T.'yi şikâyet etti. Soruşturmanın ardından Ayten T. hakkında "Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme vb. haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" suçlarından 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

CASUS TELEFON YAZILIM

Cep telefonlarda kullanılabilecek casus yazılımları, casus programları inceleyeceğimiz bu yazı sayesinde zaman ve para tasarrufu sağlamanızı amaçlıyoruz. Cep telefon için casus telefon ve takip yazılımları ya da casus programların nasıl indirileceğini veya iPhone/Android akıllı telefonlarının nasıl temizleme yapıldığını merak ediyorsunuz. Bu konuda hem deneyimli hem de yeni başlayan kullanıcılar telefon takip konusunda güvenilir kaliteli bilgi Casus Yazılım ‘da bulur.

EN İYİ TELEFON CASUS TAKİP PROGRAMI HANGİSİ?

Bizim tavsiyemiz mSpy – en güçlü, kullanıcı dostu mobil casus programı!

Kendi kullanım deneyimlerimizle müşteri referanslarını birleştirerek, en iyi Android/iPhone cep telefon takip yazılım araçlarına dair bütün detayları bir araya getirmek için elimizden geleni yaptık.

Başkasının WhatsApp mesajlarını görmek ve okumak mı istiyorsunuz?

Başkasının WhatsApp konuşmalarını mı okumak istiyorsunuz?

Başkasının telefonuna gelen mesajları nasıl okunur mu merak ediyorsunuz?

Başkasının Facebook mesajlarını mı görmek istiyorsunuz?

Başkasının telefon şifresini mi öğrenmek istiyorsunuz?

Başkasının telefonunu nasıl takip edebilirim mi merak ediyorsunuz?

İkilemde sıkışıp kalmaktansa, her şeyin net ve kesin bir biçimde ortada olması her zaman daha iyidir. Gizli telefon takibi sayesinde takip ettiğiniz kişinin cep telefon unu İnternet üzerinden kullanarak, aldatan eşinizi yakalayabilecek, hatta yanlış veya yasadışı iş çeviren çocuklarınızı veya personelinizi tespit ve takip edebileceksiniz.

Daha önce casus yazılım kullanma tecrübeniz olmamışsa mSpy kaçırılmaz bir fırsat sunar: 7 gün ücretsiz deneme uygulaması! Bir hafta boyunca telefon takibini yapabilirsiniz.

İster casus yazılımları nasıl kullanacağınızla alakalı, ister nereden alacağınızla alakalı bilgiler arıyor olun, sitemiz size aklınıza gelen belli başlı soruları cevaplamanızda yardımcı olacak. Konunun anlatımına geçmeden, böyle yazılımların ve program ların kullanımına ilişkin hukuki konulara şöyle bir göz atalım:

HUKUKİ MEVZUAT

Mobil telefonlarda casus yazılım kullanmak, takip yazılımları satmak tamamen hukuka uygundur. Yeter ki bunu hukuka uygun kılan şartlar gerçekleşiyor olsun. Bunun için;

İzlenecek/dinleme yapılacak telefon a sahip olmalı veya izlenen/dinleme yapılan telefon a casus yazılımları kurmak için gereken yetkiye sahip olmalısınız.

Cihazın izlendiğini/dinleme yapıldığını cihazın yetişkin kullanıcılarına bildirmekle yükümlüsünüz.

Doğal olarak, başka birinin telefon unu öylesine takibe almak ve dinleme k çoğu ülkenin yasalarına aykırıdır. Bazı yanlış pazarlama stratejileri bazı insanları bunun hukuka uygun olduğuna inandırmış olsa da, izleyeceğiniz cep telefon unda takip ve dinleme yapabilmek için geçerli bir nedeniniz olması gerekir.

CASUS YAZILIM HUKUKİ MEVZUAT

Hukuk çerçevesinde kalmak adına bu tür takip yazılımları iki şekilde kullanabilirsiniz:

Kendi çocuklarınızın mobil telefonlarını izleyebilirsiniz ve dinleme yapabilirsiniz – haber vermeniz gerekmez.

Şirketinizin çalışanlarının kullandığı cep telefonlarını, sadece onlara haber vererek izleyebilirsiniz ve dinleme yapabilirsiniz.

Belirlenmiş çerçevenin dışına çıkan herhangi bir durumda muhtemelen kişisel hak ve gizlilik kanunlarını çiğniyor olursunuz. Tabi ki insan doğası gereği haber vermeden takip etmek, dinleme yapmak daha cazip görünebilir, ancak sizi kesinlikle uyarmak isteriz ki, söz konusu çerçevenin dışında bir kullanım size kazandığınızı düşündüğünüzden daha çok şey kaybettirecektir.

CEP TELEFON CASUS YAZILIM NEDİR?

Basit olarak, akıllı telefon a veya başka bir akıllı cihaza (iPad) kurulduğunda cihazda gerçekleşen bütün eylemleri kayıt altına alıp, kullanıcının onayı gerekmeden sunucuya iletebilen yazılımlara casus yazılım denir. Eğer takip yazılımlarla daha önce karşılaşmadıysanız, size özelliklerinin oldukça kabiliyetli olduğunu, takip ve dinleme işini oldukça ilerlettiklerini söyleyebiliriz. İlgili alandaki en iyi program lar oldukça detaylı ve kolay takip ve dinleme yapabilmektedir.

Eğer casus yazılımlara tamamen yabancıysanız, sektörün en iyi yazılımları mSpy, FlexiSpy ve Mobile Spy olarak sıralayabiliriz. Her yazılımın kendine özgü özellikleri, fiyat politikaları mevcuttur. Hepsi temelde aynı belli başlı özellikleri sunmaktadır. Bunlardan birkaçı: metin mesaj takibi, e-posta takibi, internet geçmişi takibi, arama kaydı, dinleme ve GPS konum takibi gibi özelliklerdir. Takip özellikleri çoğu yazılımda en ucuz planlarda bile standart olarak sunulmaktadır.

CEP TELEFONLAR CASUS YAZILIM

Takip yazılımları aynı zamanda daha detaylı takip ve dinleme yapmaya fırsat veren gelişmiş özellikler de sunmaktadır. Bunlardan bazıları ise arama kaydı, telefon dinleme, WhatsApp, Skype, Viber gibi sohbet servislerini izleme, sosyal ağları takibi, ortam kaydı ve hedef cihazın uzaktan kontrol edilmesi gibidir. İyi casus takip ve dinleme programları sürekli olarak daha gelişmiş özellikler sunarak, birbirleriyle yarışmaktadır.

Daha detaylı bilgi öğrenmek isterseniz http://tr.wikipedia.org/wiki/Casus_yaz%C4%B1l%C4%B1m sayfasına girin.

Takip Yazılımı Hangi Telefonlarda Çalışır?

İnsanlar casus yazılımların gereksinimleri ve hangi cihazların desteklendiği konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bu mevzuda bilinmesi gereken iki ana nokta var:

1.iPhone (Apple, iOS) – daha önce herhangi bir takip casus yazılımın iPhone’a kurulabilmesi için (hangi sürüm olursa olsun), telefon un mutlaka “jailbreak” yapılmış olması gerekiyordu. Ancak son gelişmelere göre iPhone’a casus yazılımını yüklemek için telefon hem“jailbreak” hem de“no-jailbreak” durumunda olabilir. Aynı şekilde izlenmek istenen iPad için de aynı durum geçerlidir.

2.Android (HTC, Samsung, LG, Lenovo, Sony Ericsson)  – Android cihazlar içinse durum biraz daha farklı. Takip yazılımın Android telefon larında çalışması için cihazın “root edilmesi” zorunlu değildir ancak birkaç özelliğin doğru biçimde çalışabilmesi için root işlemine ihtiyaç duyulmaktadır. Örneğin, WhatsApp uygulamasının hata vermeden takip edilebilmesi için root işlemine gerek vardır.

BAŞKA NE GEREKLİ ONA BAKALIM

Cep telefon casus yazılım sadece akıllı telefon larda çalışır – telefon un internet bağlantısı olması gereklidir. İzlemek istediğiniz telefon un internet erişiminin olması zorunludur. İnternet erişiminin sürekli olması daha iyidir ancak takip yazılımlar kısıtlı internet erişimlerinde veya kablosuz bağlantı aracılığıyla bağlanıldığında da takip işlevini yerine getirebilmektedir. Veri kayıtları, diğer tüm raporlar hedef telefon internet bağlantısını açtığında gönderilmeye başlanır. Ancak telefon internete uzun süre bağlanmıyorsa, takip yazılımları da doğal olarak takip işlevini yerine getiremezler.

İkinci bir konu ise GSM şirketi. Takip yazılımları HER ülkede, her GSM şirketiyle çalışabilirler yeter ki internet bağlantısı olsun. Burada dikkate alınması gereken konu, casus yazılımın hedef cihazı destekleyip desteklemediğidir. Bunun için yazılımı sunan firmanın web sitesini kontrol edebilirsiniz.

TAM OLARAK NASIL ÇALIŞIYOR?

Söz konusu soruyu kafanızda netleştirirsek, bazı gereksinimlerin yazılımın iyi çalışması için neden gerekli olduğunu da anlayacaksınız.

 Çalışma prensibi şöyledir:

Hedef cep telefon una casus yazılım yüklenir.

İzlenen bütün aktiviteler kayıt altına alınır, casus yazılımı sunan şirkete internet bağlantısı aracılığıyla gönderilir.

Şifreyle hesabınıza giriş yaparak raporları görüntülersiniz – yine internet bağlantısı aracılığıyla dünyanın her yerinden her zaman yapılabilir.

CASUS YAZILIM UZAKTAN YÜKLENEBİLİR Mİ?

Casus yazılım hedefteki telefon a fiziksel erişim olmadan yüklenemez. Bu konudaki karışıklığın nedeni uzaktan da yüklenebildiğini iddia eden bazı yazılım üreticileridir. Ancak takip yazılımlarının hiçbiri maalesef uzaktan, telefon a fiziki erişim sağlanmadan yükleme yapamaz.

Böyle programlardan alırsanız, hem paranızı kaybeder hem de işe yaramayan bir ürüne boşuna para vermiş olursunuz. Bir cep telefon unu izlemenin tek yolu hedef cihazda casus yazılımı bizzat yüklemektir – hedef cep telefon una en azından birkaç dakikalığına erişiminizin olması gerekir. Burada istisnai bir yazılım maalesef bulunmamaktadır. Eğer telefon şifreyle açılıyorsa ya da ekran kilidi şifre gerektiriyorsa bunu da bilmeniz lazımdır.

CEP TELEFON CASUS YAZILIMINI GÜVENLE SATIN ALMAK

Buraya kadar devam ettiniz, nasıl çalıştığını öğrendiniz; nasıl yükleneceği konusunda fikir edindiniz. Şimdi sıra ihtiyaçlarınız için kaliteli bir casus yazılımı seçmeye geldi. Daha da önemlisi, çalışan bir yazılım bulmanız, soyguna uğramış gibi hissetmemenizi sağlayacak bir yazılım edinmeniz.

 Eğer daha önce hiç araştırma yapmadıysanız, çok zorlanacağınız kısım satın alma size yardım etmek için hazırlanan bizim kılavuz var neyse ki! Güvenle satın almanız için yapmanız gereken enine boyuna bir araştırma yapmak. Böylelikle sahte ve düşük kalite programlardan uzak durabilirsiniz. Yazılımı geliştiren şirketin geçmişinden, geliştirdikleri yazılımın performansına her şeyi detaylıca değerlendirmeniz gerekir.

İHTİYAÇLARINIZI KARŞILAYACAK EN İYİ TAKİP YAZILIMI SEÇİN

İnsanlar için en iyi cep telefon casus yazılım seçmek bir takıntı haline gelebilir. Bu konuda herkesin kendi düşüncesi vardır ancak önemli olan şey ihtiyaçlarınıza göre olanı seçmektir.

 Sağlıklı karar verebilmek için telefon takip yazılımları değerlendirirken aşağıdakilere dikkat edin:

Takip etmeye hedeflediğiniz cihazı destekliyor mu?

İzleme ve dinleme ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu?

Bütçenize uygun mu?

Bunun daha kısa bir yolu yok; bütün telefon casus programlara biraz daha detaylı bakmanız lazım.

TAVSİYE ETTİĞİMİZ TELEFON CASUS YAZILIM PROGRAMLARI

Burada sıralanan programlar sektörde geliştirilen bütün casus yazılımlar değil elbette – diğer programlar da mevcut. Burada sıraladıklarımız deneyip test ederek rahatlıkla tavsiye edebileceğimiz programlardır:

mSpy

FlexiSpy

Mobile Spy

Kaynak: Diyarbakır Söz