Görüş Bildir

Aldatılan kocaya hapis şoku! Aldatan eşi şikayetçi olunca hapis cezası verildi

Uzun yıllar Amerika’da yaşayan çift 15 yıl sonra Türkiye’ye yerleştikten sonra karısının kendisini aldattığından şüphelenen G.K.Y yatak odasına yerleştirdiği ses kayıt cihazını delil olarak mahkemeye sundu. Ancak mahkeme G.K.Y’nin “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetme” suçuyla sanık durumuna getirdi.

Aldatılan kocaya hapis şoku! Aldatan eşi şikayetçi olunca hapis cezası verildi

Uzun süre Amerika’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye yerleşen 15 yıllık evli çiftin boşanmasına neden olan olay 2013 yılında yaşandı. 40 yaşındaki sermaye piyasası uzmanı G.K.Y., bir bankada yönetici olarak çalışmaya başlayan 36 yaşındaki eşi S.P.Y.’nin kendisini aldattığından şüphelenmeye başladı. Gözlük kabı içine sakladığı kayıt cihazını yatak odası ve salona yerleştiren G.K.Y., ihaneti belgeledi. Eşinin evine davet ettiği kadın arkadaşlarına, Türkiye’ye döndükten sonra eski okul arkadaşı ile 2 yıl birliktelik yaşadığı ve daha sonra evli bir iş arkadaşıyla ilişkiye girdiğini anlattığı konuşmaları kaydeden G.K.Y., hemen boşanma davası açtı. Davada delil olarak, kendisini küçük düşürecek konuşmaların da geçtiği ses kayıtlarındaki itirafları sundu.

BOYNUZLAYAN EŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

 Sermaye uzmanı G.K.Y., davanın beklentisi yönünde sonuçlanmasını beklerken bir anda kendini sanık sandalyesinde buldu. Eşi S.P.Y., “Beni dinledi. Sesimi kaydetti” diyerek şikâyetçi oldu. Anadolu Cumhuriyet Savcılığı da koca hakkında “Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

 G.K.Y., kendini “Amacım adaletin yerine gelmesine yardımcı olmaktı” diyerek savundu, eşinin avukatı ise “Neden yaptığı değil, ne yaptığı önemlidir. Müvekkilim kocası tarafından uzun süre dinlenmiştir. Şikâyetçiyiz” diye konuştu. Mahkeme, son söz olarak “Olayın asıl mağduru benim. Sadakat yükümlülüğünün ağır ihlali bana da ağır hakaretler edilerek gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle 6 ay psikiyatrik tedavi gördüm. Eşimin bana yaptıklarını espri ve bana hakaret malzemesi yaptığını da görüyorsunuz kayıtlarda” diyen G.K.Y.’nin beraatına karar verdi. Beraatın gerekçesi ise suçun unsurlarının oluşmadığı ve fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması gösterildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi