Görüş Bildir

Almanya Hamburg son dakika gerginlik! G20 zirvesi öncesinde saldırı hazırlığı iddiaları

Almanya Hamburg son dakika gerginlik! Ortalığın karıştığı iddia ediliyor. g20 zirvesine hazırlanan Hamburg'da son dakika polisle çatışma çıktığı öğrenildi.

Almanya Hamburg son dakika gerginlik! G20 zirvesi öncesinde saldırı hazırlığı iddiaları

Almanya Hamburg son dakika gerginlik! Ortalığın karıştığı iddia ediliyor. g20 zirvesine hazırlanan Hamburg'da son dakika polisle çatışma çıktığı öğrenildi. . yerel kaynaklarda sadece iddia ya göre hamburg da eylemci bir grubun saldrı hazırlığında olduğu ve polisinde karşı koymaya çalıştığı öğrenildi. yangının başladığı ve gaz bombalarının da devrede olduğu iddia edildi. Almanya Hamburg'da son dakika büyük gerginlik yaşandığı iddia ediliyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg eyaletine G20 zirvesi için gitti.

DETAYLAR GELECEK...

-8 Temmuz'da Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek G-20 liderler zirvesini protesto etmek için 'Cehenneme Hoş Geldiniz' sloganıyla bir araya gelen kalabalıklar kentte toplanmaya başladı. 20 dünya liderinin geleceği Hamburg'a 100.000 göstericinin gelmesi bekleniyor. Hamburg polisi henüz gösteriye kimlerin katıldığını tahmin etmenin zor olduğunu belirtiyor. Resmi olarak TSİ 20.00'da başlayan protestoların özellikle zirveye katılan ABD Devlet Başkanı Donald Trump'a yönelik olması bekleniyor.

ERDOĞAN ALMANYA'DAYDI

G20 zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya gitti. Türkiye karşıtı yaptıkları hareketleri ile gündemden düşmeyen Almanya'dan gün gün ataklar gecikmmekte. 7-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan G20 zirvesi için de açıklama yapıldı.

7-8 Temmuz’da gerçekleşecek zirvede ekonominin güçlendirilmesi, mülteciler ve zorunlu göç, Afrika ile ortaklık, sorumlulukların üstlenilmesi, yolsuzluk, kara para aklama, terörle mücadele gibi küresel konular ele alınacak. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkesi ile AB’nin yer aldığı G20 Liderler Zirvesi kapsamında Hamburg’da güvenlik tedbirleri de üst seviyeye çıkarıldı. Zirvede 20 bin polis Hamburg sokaklarında görev yapıyor. Türkiye’yi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Erdoğan, zirve kapsamında çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir