Görüş Bildir

Altın Portakal'da Ulusal kısmın kaldırılmasına Fatma Girik sert tepki verdi

Altın Portakal Festivalni bimeyen yoktur. 54. sü düzenlenen Altın Portakal Fİlm Festivali'nde Ulusal Yarışma kısmının kaldırılması başta Fatma Girik olmak üzere çok sayıda sanatçıyı kızdırdı.

Altın Portakal'da Ulusal kısmın kaldırılmasına Fatma Girik sert tepki verdi

Altın Portakal Festivalni bimeyen yoktur. 54. sü düzenlenen Altın Portakal Fİlm Festivali'nde Ulusal Yarışma kısmının kaldırılması başta Fatma Girik olmak üzere çok sayıda sanatçıyı kızdırdı. Altın Portakal Film Festivalinde Ulusal Yarışma kısmının kaldırılmasına Fatma Girik tepkisini ağır bir dille gösterdi. Yeşilçam'ın en usta isimlerinden olan Fatma Girik konu ile alakalı açıklama yaptı.

“Bir karenin 100 yıllık hatrı vardır. 100 yıllık aşk, Türkiye’de sinema ve seyirci ilişkisi” diyen Girik, bu değişiklikle bütün sinema tarihimizin, 100 yıllık aşkın inkar edildiğini belirterek, “Bu festival geleneğini yok saymak, ülkemizin kültürüne de ihanettir. Kaldı ki biz uluslararası festivallere katılma başarısını elde etme zenginliğini göstermiş bir sinemanın gücüyüz. Derdimiz uluslararası festivallere karşı olmak değil. Başka bir organizasyon da yapılabilir ama bu Antalya Film Festivali’mizin isminden ‘ulusal’ kelimesinin kaldırılmasını gerektirmez” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir