Görüş Bildir

Anıtkabir'de oyun!

Anıtkabir'deki yun parkı uzunca zamandır gündemde. Genelkurmay'dan Anıtkabir'deki oyun parkı ile ilgili son dakika açıklama geldi.

Anıtkabir'de oyun!

Anıtkabir'deki oyun parkı ile ilgili Genelkurmay açıklama yaptı.Anıtkabir'deeki portatif oyun parkı kaldırılacak mı? diye merak edenlere son dakika Genelkurmay açıklaması haberimizde.

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiğini açıkladı.

CHP Çankaya İlçe Teşkilatı ve kalabalık bir vatandaş grubu Anıtkabir'e giderek çocuk parkına tepkilerini gösterdiler ve parktaki oyuncakların bir bölümünü de söktüler. Anıtkabir Komutanlığı ise parkın kaldırılacağı yönünde bilgi verince, söküm işlemi durduruldu.

SALINCAKLAR SÖKÜLDÜ

Anıtkabir önünde Akdeniz caddesinde toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir'e girdi. Doğrudan çocuk parkına yönelen tepkili vatandaşlar, önce parkın salıncaklarını sökmeye başladı.  Zincirleri ile birlikte sökülen salıncaklar bir asker tarafından depoya götürüldü.  Bu sırada parka gelerek tepkili vatandaşları sakinleştiren CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Anıtkabir Komutanı ile görüşüleceğini belirterek sökümü durdurdu. Daha sonra komutan ile görüşen Dereli, parktaki kaydırağa çıkarak bir konuşma yaptı. Komutanlığın parkın kaldırılacağı yönünde bilgi verdiğini açıkladı.  Dereli'nin sözleri alkışlarla karşılandı. Bu sırada askerler de parkı korumaya çalıştı, vatandaşlara müdahale etmedi ancak kaydırak üzerine çıkan bir asker de göğüs kamerası ile protestoyu görüntüledi.

BÜYÜK TEPKİ ALMIŞTI

Anıtkabir'deki çocuk parkına gösterilen tepki, sosyal medyada Gezi parkından sonra yapılan en geniş katılımlı protesto oldu. Bu tepki 24 saat içinde parkın kaldırılması kararını getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir