Ankara Ostim'de eş zamanlı patlama! Vatandaşlar ürktü, 3 yaralı var, Valilikten son dakika açıklaması!

Ankara' nın çeşitli bölgelerinde eş zamanlı olarak duyulan patlama sesleri herkesi ürküttü. Başkent Ankara'da Batıkent-OSTİM arasından geldiği tahmin edilen sesin kaynağı bilinmiyor. İlk gelen bilgiye göre, 3 kişinin yaralı olduğu iddia edilirken Ankara Valiliği'nden flaş açıklama geldi.

Ankara Ostim'de eş zamanlı patlama! Vatandaşlar ürktü, 3 yaralı var, Valilikten son dakika açıklaması!

Patlama sesini duyan bazı vatandaşlar ise sosyal medya hesaplarından, 'Patlama sesi nerden geldi?', 'Ankara Batıkent tarafında çok şiddetli patlama oldu. Sebebini bilen var mı?' şeklinde yorumlar paylaştı. Bazı bilinçsiz kullanıcıların ise Ostim'de gerçekleşen eski patlama fotoğraf ve bilgilerini paylaşması polise zor anlar yaşattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaklaşık iki saat süren kontrolleri sonucunda patlamanın kaynağına ulaşılamadı. Olayla ilgili araştırma sürüyor. Ankara Valiliği, başkentin birçok yerinde duyulan şiddetli patlama sesine ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan basın açıklamasında şu ana kadar güvenlik birimleri, 112 ve 155 hatlarına herhangi bir ihbarın ulaşmadığı belirtilerek şöyle denildi: "Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Ankara ilimizde bir patlama olduğuna dair haberler yer almaktadır. Şuana kadar güvenlik birimlerimize, 112 ve 155 hatlarımıza herhangi bir ihbar ulaşmamıştır. Konu ile ilgili bir gelişme olduğu takdirde Valiliğimizce açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Ankara'da Batıkent-OSTİM mevkiinde patlama meydana geldi. Patlamada teyit edilemeyen bilgilere göre 3 kişi yaralandı. Batıkent-OSTİM bölgesine ambulanslar sevk edildi. Ankara'nın birçok yerinde duyulan şiddetli patlama sesi panik yarattı. Habertürk'te yer alan habere göre, Batıkent-OSTİM arasından geldiği tahmin edilen sesin kaynağı bilinmiyor. Emniyet kaynaklarından teyit alınamayan bilgiye göre 3 yaralı var. Patlama paniğe neden oldu. Polis ekipleri tarafından şehir genelinde yapılan detaylı araştırmada somut bir bulguya rastlanılmadı. Ankara'da saat 13.30 sıralarında şehrin birçok yerinden duyulan şiddetli patlama sesi korkuya neden oldu. Patlama sesinin duyulmasının ardından polise ihbar yağdı. Polis ekipleri bunun üzerine şehir genelinde araştırma yapmaya başladı. Sanayi bölgeleri başta olmak üzere şehrin her noktasında itfaiye ve sağlık görevlileriyle askeri görevliler, koordineli şekilde yapılan detaylı araştırmada somut bir bulguya rastlamadı. Patlama sesinin nereden geldiği veya nasıl oluştuğuysa tespit edilemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz