Görüş Bildir

'Anne Üniversitesi' 2'nci dönem mezunları

VanYüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa oluşturduğu 'Anne Üniversitesi' projesi kapsamında 2'nci dönem mezunları için tören yapıldı. Sertifika alan anneler, havaya keplerini fırlattı.

'Anne Üniversitesi' 2'nci dönem mezunları
Van'da 30-50 yaşlarında, üniversiteye gidememiş kadınlara yönelik proje hazırlanandı. Proje kapsamında kadınlara, kültür, davranış ve değerler eğitimi, şiddet ve felsefesi, insan hakları, çocuk ve eğitim, çocuk gelişimi ve oyun, kent ve yaşam, aile içi iletişim, stres ve baş etme yolları, geleneksel ve çağdaş sanat konularında eğitim verildi. 'Anne Üniversitesi' adı verilen eğitime katılanların 2'nci dönemi sonunda tören yapıldı. Mezun anneler için de YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.
Törene katılan YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, törenin 'Anneler Günü' haftasına denk gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Rektör Prof.Dr. Battal, şöyle dedi:
"Bir ay gibi zaman zarfında üniversiteye gelip derslere girdiniz, üniversiteyi gezdiniz. Diğer öğrencilerimizin de yaptığı budur. Gördük ki bu anne üniversitesi kapsamında verilmek istenen her şeyi almışsınız. Bu bir üniversite annelerle buluşuyor programıydı. Ben her iki programında planlanmasında, kurgulanmasında, projelendirilmesinde emeği geçen başta Ahmet Yayla şahsında destek sunan diğer akademisyenlere, proje ortağı olan Tuşba Belediyesi Başkanı ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu projeler ortak olunca çok daha anlamlı ve yararlı oluyor."
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, dönem boyunca 27 saat eğitim verilen kadınların 'Anneler Günü'nü kutlayarak, şöyle dedi:
 "Annelerin ellerinden öpüyorum. Kolay değil gerçekten anne olup evlat yetiştirmek. Üniversitemizin destekleri ile çok kıymetli hocalarımızın verdikleri katkılar ile bugün anne üniversitemizin 2'inci dönem mezuniyetini gerçekleştiriyoruz. Yani birinci dönem kep atan annelerimizin yerine şimdi 2'nci dönem kayıt yapan annelerimizi görüyoruz.  Hak ettiğiniz ve gerçekten alın terinizle dersleri takip ederek hak ettiğiniz bu mezuniyet belgelerinizi vereceğiz. Bu bağlamda YYÜ rektörüm sayın Peyami Battal'a ve saygı değer hocalarımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Onların destekleri ile biz bunları gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diler, mezuniyetinizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim." 
Konuşmaların ardından annelere mezuniyet belgeleri protokol tarafından verilirken tören toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi