Annesi ve kız kardeşini öldürdüğü suçlamasını kabul etmedi

ADANA'da otoyol kenarında öldürülen Semire Balık (48) ile kızı Ayşe Işık'ın (24) katil zanlılarından Balık'ın oğlu Abdullah Budak (21) 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı duruşmada suçlamayı kabul etmedi. Olayla ilgili Semire Balık'ın eski eşi Hüseyin Budak (56) ise aranıyor.

Annesi ve kız kardeşini öldürdüğü suçlamasını kabul etmedi
Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolu kenarında 16 Mart 2015'te eşinden boşanan 7 çocuk annesi Semire Balık ile kızı Ayşe Işık cesetleri bulundu. Polis, cinayetin mal paylaşımı yüzünden eski eşi ile mahkemelik olan Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak'ın işlediğini belirledi. Polis, cinayet şüphelileri Hüseyin Budak, oğlu Abdullah ile 4 çocuğu ve 2 torununu Şanlıurfa'ya götürdüğünü belirlediği İbrahim Öztürk'ü gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan İbrahim Öztürk tutuklanırken firari baba-oğul hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak hakkında 'tasarlayarak öldürme, tasarlayarak üstsoy ve altsoya karşı öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu, onlara yardım ettiği öne sürülen İbrahim Öztürk hakkında ise 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
Firari sanıklar Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak'ı yakalamak için çalışmalarını sürdüren Cinayet Bürosu ekipleri, uzun zamandan beri yurt dışında olan Abdullah Budak'ın kaçak yollardan Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Polis, 06 AN 7670 plakalı lüks otomobil ile otoyoldan Adana'ya gelen Abdullah Budak'ı Yeşiloba Mahallesi'nde yakaladı. Abdullah Budak, cezaevine gönderilirken, polis halen firarda olan baba Hüseyin Budak'ı yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.
'BEN ÖLDÜRMEDİM'
Abdullah Budak, 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmanın 4'üncü celsesinde hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen Abdullah Budak savunmasında şunları söyledi:
"Olay günü kardeşim gelip babamın sinirli bir şekilde ablam Sibel'i alıp dışarı çıktığını söyledi. Taksiyle hipodromun oradaki iş yerimize gittiğimde ablam Sibel oradaydı. Ablam Sibel, babamın çok sinirli olduğunu ve konuştuktan sonra annem ile Ayşe ablamı götürdüğünü söyledi. Kendisine 'niye bırakıyorsun' diye de kızdım. Yardım istemek için aile dostumuz İbrahim'in yanına gittim. Babam oradaydı, arabanın lastiğini değiştiriyordu. Annem ve ablamı sordum. Önce cevap vermek istemedi. Israr edince, 'herkes layığını buldu' dedi. Başka bir şey demedi. Ancak, ben ablam ve anneme bir şey yaptığını anladım. Babam, İbrahim'den beni ve kardeşlerimi Şanlıurfa'ya götürmesini istemiş. Biz Şanlıurfa'ya gittik. Ben o günden sonra babamı bir daha görmedim. Televizyondan annem ve ablamın öldürüldüğünü, benim de failler arasında olduğumu öğrenince geri dönmek istemedim. Ben annem ile ablamı öldürmedim."
Celse arasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İbrahim Öztürk ise yardım suçlamasını kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Abdullah Budak'ın tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
'3 AYDA 94 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ'
Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayşen Ece Kavas, son 3 ayda 94 kadının öldürüldüğünü belirterek, "Kadınlar maalesef hayatlarına dair karar verdikleri için öldürülüyorlar. Semire ve Ayşe kardeşimiz de haklarına sahip çıktıkları için öldürülmüşlerdir. Maalesef mahkemeler katilleri ödüllendirircesine ceza indirimleri uyguluyorlar. Bu konudaki talebimiz kadın cinayetlerinde hiçbir ceza indiriminin uygulanmamasıdır" diye konuştu.
Öldürülen Semire Balık'ın annesi Lamia Balık ise, kızı ve torunun mal paylaşımı yüzünden öldürüldüğünü söyleyerek, "Abdullah kızımı sürekli tehdit ediyordu. Hüseyin Budak da kızıma 3 defa silahla ateş etti. Baba oğul kızımı öldürüp adını kötü çıkarmaya çalıştılar. Ömür boyu hapis cezası almalarını istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA