Görüş Bildir

Antakya'dan bisikletle Anıtkabir'e gidecekler

Bisikletliler Derneği üyeleri, 'Atamızın Yolundayız' diyerek bisikletleriyle Hatay'dan Ankara'ya gidecek. Derneğin Antakya Temsilcisi Ethem Baklacı, 5 Kasım'da bisikletleriyle Hatay'dan yola çıkacaklarını belirterek, "680 kilometre pedal çevirip 10 Kasım'da Anıtkabir'de olacağız" dedi.

Antakya'dan bisikletle Anıtkabir'e gidecekler
Amatör bisiklet severlerin bir araya gelmesiyle kurulan Bisikletliler Derneği'nin 2008'den bu yana her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 'Atamızın Yolundayız' etkinliğinin bu yıl Hatay'da düzenleneceğini belirten Ethem Baklacı, amaçlarının Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde Anıtkabir'de anmak olduğunu söyledi. 5 Kasım'da Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkarak 680 kilometre pedal çevirdikten sonra 10 Kasım'da Anıtkabir'de olacaklarını kaydeden Baklacı, şunları söyledi:
"Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarının at sırtında geçtikleri yolları demir atları ile geçerek, çektikleri zorluk ve sıkıntıları anımsamak ve anımsatmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliğimizde Atamızın yolunda olduğumuzu haykırıyoruz. 5 Kasım'da Cumhuriyet meydanında Vali yardımcımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan alacağımız şanlı bayrağımızı Ankara'ya, Anıtkabir'de Atamızın mozolesine, ülkemize sağladığı son eseri olan Hatay'ımızın teşekkürü olarak sunacağız."


Kaynak: DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi