SON Dakika FETO operasyonu çok sayıda tutuklu

Antalya'da son dakika FETO operasyonlarında tutuklanan öğretmenlerin listesi açıklandı mı?

SON Dakika FETO operasyonu çok sayıda tutuklu

Ülke geneli devam eden FETO operasyonlarında Antalya'da çok sayıda öğretmenin tutuklandığı açıklandı. Suçsuz yere görevden alınanların iade süreci devam ederken, 30 MEB personelinin tutuklanmasıgündemde o kişilerin listesi diye aramaya yönlendirdi.

Kamuda FETÖ operasyonları devam ediyor. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devete Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütüne karşı sürdürülen soruşturma ve operasyonlarda kamuda tutuklananların sayısı her geçen gün artıyor. Antalya’da 30 öğretmen tutuklandı. Tutuklanan öğretmenlerden 8’inin bayan olduğu belirtildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞLARDI

Tutuklanan öğretmenlerin geçtiğimiz günlerde açığa alınan kişiler arasında oldukları belirtilirken, yapılan operasyonda 39 öğretmen gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 39 öğretmenden 30’u tutuklandı. Tutuklanmayan 9 öğretmen ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonda tutuklanan öğretmenlerin tutuklanma gerekçeleri olarak FETÖ’nün iletişim yazılımı olan ByLock uygulaması kullanmaları gösterildi.

FETÖ soruşturması neticesinde gözaltına alınan ve tutuklanan öğretmen sayısı her geçen gün artmaktadır. Güvenlik birimlerinde yürütülen soruşturma ve incelemelerden sonra FETÖ üyesi oldukları tespit edilenlere yönelik operasyonlar düzenlenmektedir. Düzenlenen operasyonlarda özellikle dikkat edilen noktalardan birisi ByLock uygulaması. Bu uygulamayı kullandığı tespit edilen MEB ve kamu personeli tutuklanmaktadır. Tutuklanan sayıya göre en çok personel MEB içerisindedir. MEB soruşturmalar neticesinde suçsuz olduğu anlaşılan öğretmenleri de göreve iade etmeye başlamış olup yakın zamanda göreve iade edilenlerin bilgileri İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile okullara gönderilecektir. Açığa alınmış ve göreve iade kararı verilen öğretmenlere okul müdürlüğü veya milli eğitim müdürlüğü tarafından gerekli tebliğ yapıldıktan sonra göreve başlayacaklar.

Kaynak: Öğretmenler İçin

Kaynak: Diyarbakır Söz