Görüş Bildir

Çavuşoğlu: Esad kazanırsa birlikte çalışabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump yönetiminin Gülen'in iadesi için çalıştığını da iddia etti.

Çavuşoğlu: Esad kazanırsa birlikte çalışabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'daki Doha Konferansı'nda yaptığı konuşmada "Trump yönetiminin Fethullah Gülen’in iadesi için çalıştığını" ileri sürdü. Çavuşoğlu, “ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin’de, Gülen ve başka kişilerin iadesi için çalıştıklarını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a söyledi” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, Gülen örgütünün ABD’de vergi kaçırdığına dair bir FBI soruşturmasını da bizzat gördüğünü belirtti.

‘ESAD KAZANIRSA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ’

Çavuşoğlu, Suriye’deki iç savaşla ilgili de dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı, “Demokratik seçimleri kazanması halinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte çalışmayı düşünebiliriz” dedi. Çavuşoğlu, "Trump yönetiminin Suriye’den çekilmeyi düşündüğünü" de belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi konusunda da Avrupa ülkelerine bir eleştiri yöneltti. Türkiye’nin elindeki ses kayıtlarında cinayetin önceden planlı olduğunun açıkça görüldüğünü belirten bakan, birçok Avupa hükümetinin bunu görmezden geldiğini söyledi.

 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi