Av yasağı yarın başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, denizlerde ve iç sularda ticari amaçlı su ürünleri av yasağına 15 Nisan Pazar günü başlayacaklarını duyurdu.

Av yasağı yarın başlıyor

Yasağın 31 Ağustos 2012 tarihinde sona ereceği bildirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesini sağlamak amacı ile düzenlenen av yasakları balıkların genel üreme dönemi göz önünde tutularak düzenleniyor.

Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kültür balıkçılığı yöntemi ile üretilen çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra taze olarak ithal edilen balıklar, kalkan, barbunya, lahoz, orfoz bulunabilecek. Bu balıkların yanı sıra av sezonu içinde avlanıp dondurulan bazı balıkları özellikle hamsi ve donmuş olarak ithal edilen Norveç Uskumrusu'nu balıkçı tezgahlarında görmek mümkün olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, av yasağı süresince dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralandı: "Balık satış yerlerinden veya balık marketlerden balık alırken, boy yasağına aykırı olarak avlanmış küçük balık satışı yapılıyorsa, av yasağı süresince yasak olan türler satılıyorsa, asgari hijyenik şartlara uyulmuyorsa, 0216 302 41 00 İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü nolu telefona veya Alo 174 Gıda Hattı'na şikayette bulunulabilir. Su ürünleri avcılığının serbest olduğu 2011-2012 av sezonunda halimize toplam 32 bin 394 ton su ürünü gelmiş ve satışı yapılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz