Görüş Bildir

Aydın'da feci traktör kazası: 1 ölü

Aydın Nazilli'de, Fen İşleri Müdürlüğü'nde kepçe operatörlüğü yapan, 2 çocuk babası Mehmet Davulcu, kullandığı traktör ağrıza yapınca, traktörün şasinin üzerine çıktı, römorkun mekanizmanın çalışmasını sağlayan hidrolik pistona çekiçle vuruncu, römorkla şasi arasına sıkıştı, aile bireylerinin jandarma ve sağlık ekiplerine habervermesiyle Nazilli Devlet hastanesine kaldırıldı. Doktorların yapmış oldukları tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aydın'da feci traktör kazası: 1 ölü

Olay, bugün saat 19.00 sıralarında Nazilli'ye bağlı Esenköy Mahallesi'nde meydana geldi. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde kepçe operatörü olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Davulcu, traktörüyle bahçesine çakıl taşı getirdi. Davulcu, yükü boşaltırken hidrolik sistemde arıza meydana geldi. Davulcu, şasinin üzerine çıktı, havada kalan römorkun mekanizmanın çalışmasını sağlayan hidrolik pistona çekiçle vurdu. Aniden kapanan römorkla şasi arasında kalan Davulcu, ağır yaralandı. Aile bireylerinin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sıkıştığı yerden çıkarılan Davulcu, hazır bekleyen ambulansla kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Davulcu'nun cenazesi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Nazilli, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin Efeler ilçesinden sonraki en büyük nüfusa sahip olan ilçesidir. Aydın-Denizli Karayolu (E-87 Karayolu), İzmir-Denizli demiryolu üzerinde, Efeler ilçesine 45 km, Denizli'ye 81 km uzaklıkta bulunmaktadır.

İlçeye her gün günde 7 kez karşılıklı düzenlenen İzmir (Basmane) - Aydın - Nazilli - Denizli ve 4 kez karşılıklı Denizli - Nazilli - Aydın - Söke tren seferleri ile ulaşılabilir.

Nazilli, Ege Bölgesinin en eski yerleşim merkezlerin­den birisidir. İlçe merkezinin ilk yerleşim yeri hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır. Ancak Karya bölgesinde kalan Menderes Vadisine Luviler'in yerleştiği bilinmektedir.

Bu bölgede ilk yerleşim merkezi Lidyalıların kurduğu antik Mas tavra kentidir. O dönemlerde bölgenin batısındaki İyonya kentlerinin ekonomik alanda gelişmesi ve kentin Ege ve Önasya ülkeleri arasındaki ticaret yolu (Hierapolis-Tripolis-Mas Tavra-Nysa-Tralleis-Magnesia-Efes) üzerinde bulun­ması Nazilli yöresinin önem kazanmasına ve gelişmesini sağladı. İlçedeki tren istasyonunun Türkiye'nin ilk demiryolu hattı olan İzmir-Aydın hattının üzerinde olması da ilçenin hızla nüfuslanmasını sağlamıştır. Ayrıca 1937 yılında Atatürk'ün açılışını yaptığı Nazilli Sümerbank Fabrikası Türkiye'nin ilk basma fabrikasıdır. Ancak bu fabrika 2002 yılında kapatılmış ve yerleşkesi Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredilmiştir.

Arazi varlığı, coğrafi konumu, iklim koşulları, su kay­nakları ve toprak yapısının uygunluğu Nazilli'de tarım ürün­leri ve bitkiler açısından büyük bir çeşitlilik ve zenginlik gös­terir. Öyle ki özel iklim koşulları gerektiren çay ve bir­kaç tarım bitkisinin dışında Türkiye'de yetişen diğer bitkiler Na­zilli'de de üretilir. Nazillinin güneyinde bulunan ve Menderes Irmağı ile beslenen Nazilli Ovasında ağırlıklı olarak pamuk, yonca ve mısır üretilir. Aynı zamanda Nazilli dağ köyleri, kestane, incir ve zeytinin en iyisini yetiştirmekle meşhurdur.

Kar Helvası olarak adlandırılan ilçeye bağlı Bozdoğan yerleşkesinin Madran Dağı'ndan getirilen kar ve şerbet ile yapılan özgün yaz içeceği diğer güney yörelerinin benzer içeceklerini andırır. Ayrıca, Nazilli Pidesi olarak adlandırılan kıymalı, kaşarlı, peynirli, yumurtalı, otlu, kuşbaşılı, karışık ve tahinli çeşitleri bulunan pide çeşitleri de yöreye özgüdür.

Kaynak: İnternetAjans

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi