Görüş Bildir

Ayvacık’ta 95 kaçağın imdadına Sahil Güvenlik yetişti, son anda kurtarıldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden yunan adalarına giden 2 grup halinde toplam 95 kaçak göçmenin botları su alınca kaçaklar zor anlar yaşadı. Devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri olayı görünce müdahale edince 95 göçmen son anda kurtarıldı.

Ayvacık’ta 95 kaçağın imdadına Sahil Güvenlik yetişti, son anda kurtarıldı

Ayvacık’ın Yeşil Liman Mevkii’nden sabah saatlerinde 40 kişilik bir grupla ve şişme botla denize açılan Afgan uyruklu kaçaklar, zor anlar yaşadı. Açıldıktan bir süre sonra su almaya başlayan botu gören bir balıkçı teknesi çalışanları, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, suya düşen kaçakları denizden topladı. Korkulu anlar yaşayan umut yolcuları, Küçükkuyu Beldesi’ne getirdi. Kaçaklara burada giyecek ve yiyecek verildi.

Ayvacık’taki ikinci olay öğle saatlerinde yaşandı. Yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan Afgan ve Suriye uyruklu 55 kaçak göçmenin bulunduğu lastik bot yine su almaya başladı. Kaçakların imdadına bir kez daha Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. TCSG 6 Botu ile Küçükkuyu’ya getirilen umut yolcularına içecek, yiyecek ve giysi dağıtıldı. Yakalanan tüm kaçakların, Ayvacık’taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi