Görüş Bildir

Bağımlıların mekanı oldu

Diyarbakır’da madde bağımlılarının meskeni haline gelen pasaj esnafı tedirgin ediyor.

Bağımlıların mekanı oldu

Madde bağımlılarının meskeni haline gelen Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan Güçlü Pasajı esnafı, yetkililerin duruma müdahale etmesini istedi.

Mesaileri bittikten sonra madde bağımlılarının pasaja gelip uyuşturucu kullandığını belirten esnaf, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istedi.

Mesaileri bittikten sonra gittiklerini ve daha sonra uyuşturucu kullananların pasaja geldiğini söyleyen esnaftan Ramazan Özer, “Dünyada ne uyuşturucu varsa Güçlü Pasajı'nda kullanılıyor. Gece bizim mesaimiz bittiğinden sonra uyuşturucu kullananların mesaisi başlıyor.  Bunu herkes bilir bilmeyen kimse yok. Bunlar buraya geldikten sonra insanlar buraya gelmez oldu. Buraya daha önce vali, kaymakam, belediye başkanları çevredeki insanlar geliyordu. Burada büyük sanatlar vardı. İyi sanatlar burada işliyordu. Yetkililerin buraya çözüm bulmalarını ve el atmasını istiyorum.” dedi.

“Pasajda biz esnaf olarak kendimizi zor tutuyoruz. Her türlü insanlar geliyor.” diyen Nurettin Tekin, “Pasajımız boş olduğu, kimse ilgilenmediği için herkes geliyor burada esrar içiyor. Gece biz buradan gittikten sonra saat 07.00’drn sonra burada neler oluyor Allah bilir. Talebimiz buranın onarılıp bir düzene sokulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu virane buraya yakışmıyor”

Yıllardır Güçlü Pasajı'nda alışveriş yaptığını belirten Orhan Denli ise pasajın yıkık virane hale geldiğini gelen müşterilerin durumdan memnun olmadığını söyledi.

Pasaja bakım yapılmasını isteyen Denli, “Bu esnaflar alın teriyle ekmek kazanıyorlar. Bu durum onların da işini bozuyor. Müşterisinin buraya gelmesini celp etmiyor. Eski müşterilerini kaybettiler yıkık virane bir yere kimse girip görmek istemiyor. Onun için buraya el atılması lazım buranın onarılması lazım. Diyarbakır’ın en merkezi yerin Dağ kapıya 10 metre mesafede bu virane buraya yakışmıyor. Boş yer olursa, bu boş yere herkes gelir. Sarhoş da ayyaş da yer bulamayan yatmak için de buraya gelir. Ama burası onartılırsa temiz bir iş hanı haline getirilirse buraya kimse gelmez herkes yerine yurduna, çevresine dükkânına sahip çıkar. Pasajına sahip çıkar, burası şenlenir iyi bir iş merkezi olur. Bu ustaların kaybedilmemesi lazım onun için buranın düzeltilmesini arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Belediyemiz ve devletimiz bizi bu mağduriyetten kurtarsın”

Esnaf Abdulkadir Doğan ise  “Pasajımız bir zamanlar güneydoğunun en iyi pasajıydı. Ama bugün geldiğimiz hal ortadadır. Bu olaylardan dolayı 4 ay kapalı kaldık ve zahmet çektik. Belediyemiz devletimiz gelip buraya gereğini yapsın ki biz de bu mağduriyetten kurtulalım.” dedi.

“Hırsızı, ipsizi, sapsızı buraya geliyor”

"Pasaj yıkılmış, hırsızı, ipsizi, sapsızı buraya geliyor." diyen Esnaf Hıdır kızıl da “Pasajda can güvenliğimiz yok, bakım olmadığı için müşteride gelmiyor. Çaresizlikten başka bir yere gidemiyoruz. Yetkililerin buna el atmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi