Görüş Bildir

Baba ve liseli kızı telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü

Ağrı Belediyesi'nde sözleşmeli olarak çalışan Yaşar Çiçek lisede okuyan kızı Özlem Çiçek ile birlikte telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü ve 4 bin lira kaptırdı.

Baba ve liseli kızı telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü
Evli 3 çocuk babası Yaşar Çiçek ile kızı Özlem Çiçek'i 4 Nisan günü cep telefonlarından arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıttı.Bir iş için Şanlıurfa'da bulunan Yaşar Çiçek'i Ağrıda Öğretmenler Anadolu Lisesine giden kızı Özlem Çiçek'le telekonferans sistemi ile görüştüren dolandırıcılar, amaçlarına ulaştı. Üzerinde bulunan 4 bin lirayı havale eden Yaşar Çiçek, Ağrı'ya dönünce kızı ile görüştü ve dolandırıldığını anladı. Emniyet Müdürlüğüne başvuran Çiçek, dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Polis, dolandırıcıların bulunması için çalışmalara başladı.

KIZA 'BABAN GÖZALTINDA' DEMİŞLER

Yaşar Çiçek dolandırıcılık olayını anlatırken "Dolandırıcılar beni arayıp savcı olduklarını söylediler. Kızımı arayıp gözaltında olduğumu söylemişler. Bizi telefonda görüştürdüler. Kızımla konuştuktan sonra onu devre dışı bıraktılar ve üzerimdeki 4 bin lirayı havale etmemem halinde yüklü miktarda kredi çekeceklerini bildirdiler. Kızıma bir şey olmasından çok korktum. En yakın PTT şubesine gidip verdikleri hesaba parayı gönderdim" diye konuştu.
Özlem Çiçek ise dolandırıcıların kendisini de arayarak babasını gözaltında olduğunu söylediklerini belirtti. Özlem Çiçek "Dolandırıcılar bana babamın Şanlıurfa'da gözaltına alındığını söylediler. Babama telefonda polislerin yanımda olduğunu söylememi istediler. Oysa yanımda kimse yoktu. Babama bir şey olmasından korktuğum için istediklerini yaptım. Babamla telefonda konuşturdular. Babama beni merak etmemesini iyi olduğumu anlattım. Onlardan hiç şüphelenmedim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi