Görüş Bildir

'Babamın biyolojik kardeşi, hayallerimi bitirdi'

Diyarbakır'da diş hekimi yeğeni Leyla Aksel'in (29) eşi Mahmut Şevket Aksel'i (28) öldüren Mustafa Can'ın (49) yargılanmasına başlandı.

'Babamın biyolojik kardeşi, hayallerimi bitirdi'
Diyarbakır'da diş hekimi yeğeni Leyla Aksel'in (29) eşi Mahmut Şevket Aksel'i (28) öldüren Mustafa Can'ın (49) yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Mustafa Can (49) ile müşteki Leyla Aksel ve avukatlar hazır bulundu. Yoğun güvenlik önlemi alınan duruşma salonuna izleyiciler üst araması yapıldıktan sonra alındı.

Sanık Can, savunmasında, Leyla'nın babasını 1992 yılında akrabaları ile yaşadıkları bir kavgada kaybettiklerini, Leyla ve kardeşlerini kendi çocukları gibi gördüğünü, elinden geldiğince onlara yardım ettiğini söyledi.

Olay günü Leyla ve eşi Aksel'i oturduğu binanın asansöründen inerken gördüğünü anlatan Can, Aksel'in kendisini küfrederek saldırdığını, kendisini toparlayınca evine çıktığını, kanayan ağzını yıkadıktan sonra tekrar aşağıya indiğini bildirdi.

Asansörün önünde bekleyen Aksel'in kendisini elindeki bıçakla tehdit ederek, dışarıya çağırdığını, bunun üzerine kendisinin de elindeki silahla önce Aksel'in ayaklarına ateş ettiğini kaydeden Can, ''Bu sırada kendimi kaybettim, ne olduğunu anlayamadım'' dedi.

Psikolojisinin iyi olmadığını, olayın yaşanmasından dolayı pişmanlık duyduğunu vurgulayan Can, ''Bir hiç uğruna katil oldum. Keşke ben ölseydim, o ölmeseydi. Olayın yaşanmasını istemezdim. Bu talihsiz olay için pişmanım'' diye konuştu.

Zaman zaman ağlayarak ifade veren müşteki Leyla Aksel de olay günü asansörün önünde amcası Can ile karşılaştıkları için hemen annesini çağırmak için yukarı çıktığını, bunun üzerine annesi ve ablasının aşağıya indiğini, merdivenden inerken silah sesleri duyduğunu söyledi.

Aksel, olay yerine gittiğinde eşi Aksel'in yerde hareketsiz yattığını gördüğünü belirterek, amcası Can'dan şikayetçi oldu.

Eşinin kendisini ne kadar çok sevdiğini ispatlamak için birlikte çektikleri fotoğrafları mahkemeye sunan Leyla Aksel, şöyle konuştu:

''Amcam, eşimin ilaç mümessili olarak çalıştığı için sıcak bakmadı. Eşimin mesleğini sorun etti. Onun için her şey kariyer. Anneme 'bu iş kesinlikle olmayacak' diye bağırdı, beni de dövdü. Evlendiğimde düğünüme akrabalarımın katılmasına da izin vermedi. 'Amca' bile demek istemiyorum. 'Amca' bile demek istemediğim babamın biyolojik kardeşi eşimi öldürerek, hayallerimi bitirdi, dünyamı yıktı. Ama ben eşimin adını ölünceye kadar taşıyacağım. Can, bunu kıskandığı için yaptı. Bir kadının kendisine karşı çıkmasına ve kendi ayakları üzerinde durmasını kabul etmedi. Kendi istediğim kişi ile evlenmemi istemedi. Benim hayatımı bitirdi.''

Aksel'in babasının da üzüntüden öldüğü iddiası Mahmut Şevket Aksel'in ağabeyi Atilla Aksel ise kardeşinin öldürülmesinden dolayı üzülen babasının da 3 gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini belirterek, sanık Can'ın babasının ölümünden de sorumluğu olduğunu savundu.

Müşteki avukatları da, Can'ın Aksel'i planlayarak öldürdüğünü, olayda tahrikin söz konusu olmadığını belirtti.

Sanık avukatları ise Can'ın Aksel'i ağır tahrik altında öldürdüğünü, olayın istenmeyen bir evlilik yüzünden gerçekleşmediğini bildirerek, Can'ın tahliyesini istedi.

İddianamede, yeğeninin eşi Mahmut Şevket Aksel'i öldürdüğü öne sürülen sanık Can'ın ''kasten adam öldürmek suçundan'' müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi