Görüş Bildir

Bakırköy'de zabıtaya silahlı saldırı

İstanbul Bakırköy'de zabıta aracına kağıt toplayıcıları tarafından pompalı tüfekle saldırı düzenlendi.

Bakırköy'de zabıtaya silahlı saldırı


Bakırköy Belediyesi Zabıta ekipleri, Şenlikköy ve çevresindeki camilerinin önünde bekleyen dilencileri uzaklaştırmak için çalışma başlattı. Cuma namazı çıkışı camilerin önünde bekleyen dilencileri uzaklaştıran zabıta ekipleri, saat 14.00 sıralarında araçlarıyla kağıt toplayan bir kamyoneti bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Bunun üzerine şüpheliler araçlarından çıkarttıkları pompalı tüfekle 34 KA 8260 plakalı zabıta aracına 2 el ateş etti. Zabıta ekipleri aracın içinde yere yatarken, saçmalar aracın ön sağ camı ile kapıya isabet etti. Saldırganlar olay yerinden araçlarıyla kaçarken, zabıtalar saldırıdan yara almadan kurtuldu. Saldırıya uğrayan zabıta ekibinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve olay yeri inceleme ekipleri geldi. Çevre ilçelerde de polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırganlar Küçükçekmece'de araçlarını bırakıp kaçtıkları evde polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı. 2'si kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GELDİ

Olayı haber alan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, hemen olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Zabıtalara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kerimoğlu basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kerimoğlu, "Kağıt toplayıcılar, dilenciler ve diğer kanun dışı Bakırköy dahilinde iş yapmak isteyen bir takım insanların, görevi başında olan zabıta ekiplerimize karşı bir saldırısı oldu. Bu işin failleri gözaltına alındı. Biz Bakırköy'de bu tür hukukdışı uygulamalara asla izin vermeyeceğiz" dedi. Kağıt toplayıcıları ve dilencilerin zabıta uygulamalarına rahatsızlık duyduğunu söyleyen Kerimoğlu, "Birkaç zamandır, zabıta ekiplerimizle sürtüşmeleri vardı. Yapılan dilencilik faaliyetlerine zabıtamız izin vermiyordu. Kağıt toplamalarına izin vermiyordu. Bununla ilgili olarak zannedersem bir gözdağı vermek niteliğinde zabıtanın çalışmasını engelleme niteliğinde bir taciz olmuş" diye konuştu.
Kerimoğlu, "Alçakça saldırılar bizi yıldıramayacak. Emniyet Müdürlüğü ekiplerine de olayın faillerini çok kısa süre içerisinde yakaladığı için teşekkür ederim. Bakırköylülerin refahı, huzuru ve belediye hizmetlerinden kesintisiz yararlanması için biz çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi