Balıkesir Edremit'te toprak kayması 23 kişiyiKaz Dağlarında mahsur bıraktı!

Balıkesir'in Edremit ilçesinden çıktıkları Kazdağları'nda, sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu derenin yükselmesiyle mahsur kalan 23 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Bugün sabah saatlerinde, 23 kişiden oluşan bir grup, yürüyüş için Kazdağları'na çıktı.

Balıkesir Edremit'te toprak kayması 23 kişiyiKaz Dağlarında mahsur bıraktı!

Balıkesir'in Edremit ilçesinden çıktıkları Kazdağları'nda, sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu derenin yükselmesiyle mahsur kalan 23 kişi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bugün sabah saatlerinde, 23 kişiden oluşan bir grup, yürüyüş için Kazdağları'na çıktı. Akşama doğru grubun dönüşe geçtiği sıralarda, Kazdağları'nın Kirişli mevkisinde aşırı yağmur yağışı yüzünden meydana gelen toprak kayması, bir derenin önünü kapatınca, sular yükseldi. Bunun üzerine, dereyi geçemeyen gruptakiler, jandarmadan yardım istedi. Mahsur kalan 23 kişi, bildirilen yere gelen AFAD ve jandarma ekiplerince kurtarılarak, minibüsle ilçe merkezine getirildi.

Mahsur kalan gruptakiler, gidişte geçtikleri dereyi dönüşte sularının yükselmesi nedeniyle geçemediklerini, ekiplerin iş makineleriyle yolu açarak kendilerini kurtardığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz