Batman'da adli görüşme odaları hizmete açıldı

Batman Adliyesinde oluşturulan adli görüşme odaları hizmete açıldı.

Batman'da adli görüşme odaları hizmete açıldı

Adalet Bakanlığınca başlatılan uygulama kapsamında suç mağduru kadınlar ile çocukların cumhuriyet savcısı ve hakimler olmadan uzmanlar eşliğinde ifadelerinin alındığı adli görüşme odalarıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda kentteki adliyede hizmet verecek adli görüşme odalarının açılışı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir ile Batman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede tarafından gerçekleştirildi.

Mağdur Hakları Daire Başkanı Özdemir, AA muhabirine, Türkiye'deki 30 adliyede görüşme odaları bulunduğunu belirterek, zaman içinde tüm adliyelerde bu odaların açılacağını söyledi.

Görüşme odalarının, Mağdur Hakları Daire Başkanlığının somut bir uygulaması olduğuna dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"İnşallah iyi bir uygulama olacak. Batman'da Çocuk İzleme Merkezi de (ÇİM) olmayınca cinsel istismara uğrayan çocuklar ile tecavüz mağduru kadınların ifadeleri bu odalarda alınacak. Bu odalar çok sağlıklı hizmet sunacak. Bu odaların amacı, ifade ve beyan verme işlemlerinin daha güvenli,rahat ve özel bir ortamda yapılmasına imkan hazırlamaktır."

- "Delillerin ortaya çıkmasını sağlayacak"

Mağdurların adli görüşme odaları sayesinde yaşadıklarını daha rahat şekilde anlatabileceklerini dile getiren Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanın yaşadıklarını anlatabilmesi çok zordur. Bu odalarla mağdurlar kendilerini daha rahat bir atmosferde ifade edecek ve adaletin tecellisine katkı sağlamış olacaklar. İnsani uygulamalar anlamında önemli bir adım. Adliyelerin soğuk bir yüzü var ama bu odalar artık bu soğukluğu kaldıracaktır. Bu odalar aynı zamanda mağdurun sıkılıp, utanıp konuşmamasının önüne geçerek, delillerin ortaya çıkmasını sağlayacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz