Bayram kazaları yüreklere kor alevler düşürüyor! Kaza bilançosu ağırlaşıyor

Cuma akşamı bayram tatilinin başlaması umutlarla dolu yolculukların da başlangıcı iken, bayram kazaları da yüreklere kor alev düşürmeye devam etmekte. Ülkenin ir çok yerinde yaşanan kazalara yenilerinin eklenmesinden korkuluYOR

Bayram kazaları yüreklere kor alevler düşürüyor! Kaza bilançosu ağırlaşıyor

Cuma akşamı bayram tatilinin başlaması umutlarla dolu yolculukların da başlangıcı iken, bayram kazaları da yüreklere kor alev düşürmeye devam etmekte. Ülkenin ir çok yerinde yaşanan kazalara yenilerinin eklenmesinden korkulurken, bayram başlamadan meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 10'un üzerinde olduğu açıklandı.  İstanbul, Tekirdağ, Marmaris, Adıyaman, Samsun, Konya, Kütahya, Manisa, Eskişehir, Uşak, Zonguldak, Kütahya, Karabük ve Ankara'da meydana gelen kazalarda 14 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi ise yaralandı.

ERZİNCAN'DA KAZA

Erzincan’da önünde SEYREDEN TIR’a arkadan çarpan otomobildeki 5 kişi hayatını kaybetti. Bu sırada Erzincan´dan karayolu ile baba ocağı olan Refahiye İlçesi’ne bağlı Kayı Köyü’ne gitmek için yola çıkan Başbakan Yıldırım, kazayı görünce konvoyu durdurup yetkililerden bilgi aldı.Bilgiye göre Serkan Göl yönetimindeki 76 AJ 133 plakalı TIR´a arkadan çarptı. Kazada, otomobilde bulunan İdris Ayhan, Mecit Düzgün, Necmettin Düzgün ile Tuncay Demirtaş olay yerinde hayatını kaybetti, Resul Faruk Ayhan ise ağır yaralandı.

BAĞCILARDA KAZA

 İstanbul Bağcılar TEM otoyolunda korkunç kaza yaşandı. Cenazeye giden servis minibüsü bariyerlere çarpıp takla attı. Kazada 15 kişi yaralanırken, minibüste sıkışan bir kişi itfaiye ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Durmuş Eraslan yönetimindeki 34 DU 7334 plakalı servis minibüsü, Çekmeköy'de bir cenazeye giderken, aynı yönde seyir eden bir otomobilin sıkıştırması sonucu hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs takla atarak yol kenarında durabildi. Kazada minibüste bulunan 2'si ağır 15 kişi yaralandı.

ESKİŞEHİR'DE KAZA

Eskişehir’de halk otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. Sefer O. idaresindeki 43 RE 943 plakalı otomobil ile Hasan Y. hakimiyetindeki 26 H 0013 plakalı halk otobüsü kavşakta çarpıştı. Kazada otobüste bulunan Yusuf K. (14), Deniz Ö. ve Demir Ö. ile otomobilde bulunan Sefer O., Nemuse O., Yusuf O. (16) ve Kudret O. (22) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Bir süreliğine ulaşıma kapatılan yol, araçların kaldırılmasının ardından kademeli olarak trafiğe açıldı.

SALİHLİ'DE KAZA

Manisa’nın Salihli İlçesi’nde, kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu biri çocuk, 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde İzmir-Ankara karayolu Sart Kavşağı’nda meydana geldi. Ankara’dan İzmir yönüne giden Hüseyin Ak yönetimindeki 06 EV 3373 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yaptığı öne sürülen 45 yaşındaki Ümmet Öztürk yönetimindeki plakasız motosikletle çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada, otomobilde bulunan 13 yaşındaki Furkan Ak ile motosiklet sürücüsü Ümmet Öztürk öldüi, Sultan Duman, Serkan Ak, Çiğdem Ak ve Hüseyin Ak ise yaralandı.

UŞAK'TA KAZA

Uşak merkezde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 3 kişide yaralandı Barış Ünal'ın (27) kullandığı araç ile Kenan Gezgiç'in kullandığı otomobil kavşakta çarpışarak yol kenarına savruldular. Kazada Barış Ünal olay yerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden sürücünün eşi Betül Ünal ve diğer araçta bulunan Kenan Gezgiç ve eşi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

ANKARA'DAKİ DOLMUŞ KAZASI

Başkent Ankara’da bir dolmuş ile otomobilin çarpışması sonucu 16 kişi yaralandı. Hipodrum Caddesi’nden Yenimahalle istikametine giden 01 BRB 56 plakalı otomobil kontrolden çıkarak önce kaldırıma çarptı ardından da karşı şeride geçerek Sinsan-Ulus hattında çalışan 06 J 1894 plakalı dolmuşa çarptı.

ADIYAMAN KAHTA'DA KAHREDEN HABER

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 3 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Meydana gelen trafik kazasında, otomobil sürücüsü Hüseyin Sert ile otomobilde bulunan Aysel Sert (37) olay yerinde feci şekilde hayatını kaybederken, Yusuf Eymen Altuğ (1), Aynur Yolcu (23), Esma Altuğ (26) ve Saadet Yolcu (46) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 ekiplerince ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Saadet Yolcu yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, 1 yaşındaki Yusuf Eymen Altuğ ise sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz