BDT Erdal Tosun o feci kaza da Kardeşi Tosuncuk'un yanına göçtü hem de hiç suçu yokken

Bir Demet Tiyatro ile hayatımızda yer edinen Erdal Tosun, hayatının ikinci baharında feci kaza da hayatını kaybetti. Kaza sabah 06.30 sularında meydana geldi.

BDT Erdal Tosun o feci kaza da Kardeşi Tosuncuk'un yanına göçtü hem de hiç suçu yokken

Bir Demet Tiyatro'da karşımıza çıkmıştı ve onlarca dizi ve tiyatro ile de tanınmıştı Erdal Tosun. Ünlü tiyatrocu bugün elim kaza da hayatını kaybetti. Erdal Tosun'un ölümüne mahal veren sürücü gözaltına alındıktan sonra çok üzücü bir gerçe ortaya çıktı. Henüz 53 yaında olan ünlü tiyatrocu, aramızda çok uzun süre kalamasa da oyunları ve başarısı ile adından bir hayli söözettirdi. Böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan ünlü tiyatrocunun kendi memleketinde diyalize gimek için yola çıktığı öğrenilince herkes kahroldu. Öyle ki kaza da kendisinin de hiç bir suçu yoktu. Kearşı şeritten uçan araç Tosun'un kullandığı araca çarptı. Taziye ziyaretine giden Yılmaz Erdoğan'ın ise konuşmaya mecali kalmamışştı. Yeşilçam'ın akıllardan silinmeyen karakteri Necdet Tosun'un oğlu olan Erdal Tosun'un hayatı ile ilgili detaylar bilinmeyanler ve sırlar hepsi haberimizde.

ERDAL TOSUN HAYATINI KAYBETTİ

Kaza, saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda meydana geldi.  Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıyer'den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun’un kullandığı 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu. Düşmenin etkisiyle Erdal Tosun’un kullandığı otomobilin tavan kısmı çöktü. Tavanı çöken otomobilin içerisinde Erdal Tosun sıkıştı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri orta refüje çarparak takla atan sürücüyü otomobil içerisinden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.

Tiyatrocu Erdal Tosun’u ise sıkıştığı yerden çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraş verdi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından Tosun, hurdaya dönen araçtan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Tosun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.  Tosun'un cenazesi Kağıthane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ERDAL TOSUN'UN HAYATI

Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğludur. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi bir oyuncuydu. 1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu. Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Son olarak Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı. Bunların yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. Bunlardan biri olan Rina'da canlandırdığı "Memo" karakteriyle söylediği Hayallerimizi Satmadık ya repliğiyle tanınır. 30 Kasım 2016 tarihinde Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağında meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi.

OYUNLARI

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü : Yılmaz Erdogan - BKM - 2000

Geyikler Lanetler : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu - 1993

Lozan (oyun) : Memet Baydur - Antalya Devlet Tiyatrosu - 1992

Tanrı (oyun) : Woody Allen : Özel Tiyatro - 1988

Lokomopüf : Wolker Ludvig\Rainer Hachfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985

Kaynak: Diyarbakır Söz