Görüş Bildir

Bergama'da mahallelinin imam tepkisi sürüyor

İzmir'in Bergama İlçesi'nin Örlemiş Mahallesi Camisi imamı 33 yaşındaki Mustafa Talha Çoğaş'ın, sağlığında camiye gelmeyenlerin cenaze namazını kıldırmadığını ileri süren köylülerin kaymakamlığa dilekçeyle başvurup, şikayetçi olmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor.

Bergama'da mahallelinin imam tepkisi sürüyor
Mahalle muhtarının bir televizyon kanalındaki haber programında imam Çoğaş'a destek vermesini proteste eden ve kendileri aleyhine açıklamalarda bulunarak iftira atığını ileri süren bir grup köylü, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Bergama'ya 33 kilometre mesafedeki, Büyükşehir Yasası'yla mahalleye dönüştürülen 350 nüfuslu Örlemiş Mahallesi Camisi'nde 7 yıldır imam olarak görev yapan Mustafa Talha Çoğaş'ın camiye gelmeyen kişilerin cenaze namazlarını kıldırmayarak, köylüler arasında ayrımcılık yaptığı ileri sürüldü. Bu durumdan rahatsız olan köylüler, evli iki çocuk babası imam Çoğaş'ı köylerinde istemediklerini belirtip, imza topladı. Toplanan 81 imza, geçen 7 Nisan'da Bergama Kaymakamlığı'na teslim edildi. İmza kampanyası sürerken, Örlemiş Mahallesi Muhtarı Mustafa Ülesin'in bir televizyon kanalındaki haber programında imam Çoğaş lehine açıklamalarda bulunması tepkileri daha da artırdı. Dün köy meydanında toplanan bir grup köylü, imam Çoğaş ve muhtar Ülesin'i protesto etti.

MUHTAR DA İMAMLA BİRLİKTE HAREKET EDİYOR'

İmam Çoğaş'ın cenaze namazını kıldırmadığı mahallenin eski muhtarı Hüseyin Yaşa'nın oğlu Yaşar Yaşa şunları söyledi:
"Dünbir televizyon kanalında, kamu görevini yapan köyümüzün muhtarı, ailem ve köy halkı hakkında bir takım çirkin, karalayıcı ithamlarda bulunmuştur. Muhtar imamla görüştüğünü, imamın her şeyi doğruladığını, canlı yayına girmek istemediğini ve bunun üzerine kendisinin konuşacağını söyledi. Babamın imamla konuşup, 'Öldükten sonra beni yakın ve küllerimi dereye savurun' dediğini söyledi. Daha sonra 81 imza toplayan bizler için hoş olmayan kelimeler kullandı. 'Bunlar cami cemaati değil', 'Bunlar camiye gelmez, namaz kılmaz' diye, çirkin iftiralarda bulundu. Bize imam beğendiremediğini söyledi. Bizim hiçbir zaman imamlarla bir problemimiz olmadı bugüne kadar. Biz sadece imamların görevini yapmasını istiyoruz. İmam, burada bölücülük yapmaktadır. Maalesef muhtar da imamla birlikte hareket ediyor. Bu konuda hukuki girişimlerimizi 13 Nisan Pazartesi gününden itibaren başlatıyoruz. Bergama Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız."

'ÇOCUKLARIMIZI FİLİSTİN'E Mİ YOLLAMAK İSTİYOR?'

Eski Muhtar Yaşa'nın kızı Selda Orcan, yaşananlar nedeniyle psikolojik baskı altında olduklarını belirtip, babalarının acısını yaşayamadıklarını söyledi. 15 yaşında bir oğlu olduğunu belirten Orcan, "Kendisini cuma namazına zorla göndermeye başladım. Çünkü her gidişte 'Bugün hoca bize ne laf söyleyecek' korkusu taşıyor. Çocuklara 'Siz burada 23 Nisan, 29 Ekim kutlarken, sizin yaşınızdaki çocuklar ellerinde silahla Filistin'de savaşıyor' diyormuş. İmam ne demek istiyor? Çocuklarımızı oraya mı yollamak istiyor? Başka bir şey mi aşılamak istiyor" dedi.
Protesto için köy kahvesinde toplanan vatandaşlar da eski muhtara kefil olduklarını ifade edip, "Muhtar Mustafa Ülesin'in televizyon progamında söylediklerini yanlış buluyoruz. Ölenin arkasından konuşmak doğru değil" dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi