Bilanço artıyor! Zehirlenen asker sayısı 731'e yükseldi

Manisa'da evvelki gece yaşanan askeriye de zehirlenme vakasına bir yenisi daha eklenmişti. Bukere bilanço daha ağırdı. devreye Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı girdi.

Bilanço artıyor! Zehirlenen asker sayısı 731'e yükseldi

Manisa'da evvelki gece yaşanan askeriye de zehirlenme vakasına bir yenisi daha eklenmişti. Bukere bilanço daha ağırdı. devreye Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bkanalığı girdi. Manisa'da Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda dün akşam yemeğinden sonra 731 askerin yedikleri yemekten zehirlendiği açıklamsı akabinde kötü haberler gelmeye devam ediyor. Zehirlenen askerlrden aralarında durumlarıın ağır olanlarında olduğu belirtildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa'da 731 askerin zehirlenmesinin ardından yemek şirketiyle sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeği sonrası rahatsızlanan yüzlerce asker kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Olay sonrası Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Manisa'ya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yemekten 590 askerin etkilendiğini, 372 askerin ise hastanelere sevk edildiğini belirtti. Işık hayati tehlikesi bulunan asker olmadığını söyledi ve kışlaya yemek sağlayan şirketin sözleşmesinin fesih edildiğini belirtti. Öte yandan polis ekipleri geç saatlerde yemek şirketinin 21 çalışanını gözaltına aldı. Manisa'da önceki gece de 69 asker rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Kentteki Batı Kışla'da 23 Mayıs'ta yaşanan zehirlenme olayında ise 1 asker hayatını kaybetmişti. Bakan Işık o olayla ilgili "Sağlık Bakanlığımızın ve askeri birimlerimizin yaptığı analiz sonuçlarında salmonelle bakterisini çıktığı tespit edildi" dedi. İlerleyen saatlerde ise savcılığın yaptığı açıklamaya göre 731 askerin yemekten etkilendiği ortaya çıktı.

Manisa'da 1 ayda 4'üncü kez askeri birlikte benzer olay yaşandı, yüzlerce asker hastaneye kaldırıldı.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 731 asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. 372 asker Manisa'daki hastanelere sevk edilirken 300'ün üzerinde asker de komutanlık bünyesindeki revirde ve kışlaya kurulan çadırlarda müşahede altına alındı. Hastane önünde toplanan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREV BAŞINA ÇAĞRILDI

Bölgedeki hastanelerde çalışan sağlık personeli acil görev başına çağırılırken, askerlerin kaldırıldığı sağlık kuruluşlarına ilaç takviyesi yapıldı. Merkezefendi ve Manisa devlet hastanelerine sivil vatandaşların kabulü durduruldu, özel hastaneler sivil vatandaşlara ücretsiz hizmet verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz